Home > #Hoofdnieuws > WRC Spanje: Neuville en Wydaeghe zo goed als ongenaakbaar

WRC Spanje: Neuville en Wydaeghe zo goed als ongenaakbaar

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe waren op de tweede dag van de WK-rally van Spanje zo goed als ongenaakbaar. In hun Hyundai i20 WRC zetten ze vijfmaal de snelste tijd neer, waren éénmaal ex-aequo de snelste met Sébastien Ogier en enkel in de laatste lange KP dienden ze de Fransman voor te laten. Neuville leidt dan ook met 16,4 seconden bonus op Elfyn Evans die op regelmaat de tweede plaats vasthoudt, terwijl Sébastien Ogier derde is, maar wel al op 38,7 seconden van de Belgen.  

Foto: © Hyundai Motorsport

“Ik heb genoten in de wagen, maar we zijn er nog niet”, ziehier de korte samenvatting van de leider over zijn dag in de voorlaatste WK-manche van het seizoen. Neuville zette in dertien proeven tot dusver maar liefst tienmaal de snelste tijd neer en lijkt in Spanje nog meer ongenaakbaar dan in Ieper. Neuville kan mits een zege in Spanje een behoorlijke stap richting het brons zetten in het WK 2021, mogelijk zijn zesde eindpodium in een WK-eindstand.

Achter Neuville is Evans quasi zeker van zijn tweede plaats, waardoor het WK pas in Monza zal beslecht worden, terwijl Sébastien Ogier en Dani Sordo door 1,2 seconden gescheiden worden in de strijd om de derde podiumplaats. Daarachter volgen Kalle Rovanperä (Toyota), Oliver Solberg (Hyundai), Gus Greensmith (Ford) en de knap debuterende Nils Solans (Hyundai). Adrien Fourmaux raakte in KP11 een vangrail en verloor in zijn Ford Fiesta WRC heel wat tijd. Eric Camilli (Citroën) leidt nog steeds ruim in WRC2, terwijl Emil Lindholm (Skoda) in WRC3 de toon aangeeft.

Op de slotdag werken de deelnemers nog vier proeven af, tweemaal Santa Marina (9 km) en tweemaal Riudecanyes (16,35 km), waarbij die laatste ook de slotproef is en dus als Power Stage dienstdoet. De finish is voorzien rond 13u00.