Home > #Hoofdnieuws > BRC Sezoens: razendspannende strijd om de zege in Bocholt

BRC Sezoens: razendspannende strijd om de zege in Bocholt

Na de tweede volledige lus (KP10) in en om Bocholt, leiden Grégoire Munster en Louis Louka nog steeds in hun BMA Hyundai i20 R5 en dat met amper 1,7 seconde voorsprong op Adrian Fernémont in zijn Skoda of één tiende meer dan na KP5. Ghislain de Mevius is derde en met een achterstand van 7,3 seconden blijft ook hij kans op de zege maken. De Skoda-rijder verkleinde zijn achterstand op Munster in de lus met meer dan drie seconden.

Met twee besttijden voor Munster en twee voor Fernémont is het enigszins verrassend dat de Mevius toch de snelste was doorheen de gehele tweede lus. Achter het triumviraat verloor Vincent Verschueren wat tijd en de VW-rijder is nu vierde op 38,2 seconden, te veel om nog op de zege te hopen. Bij de minste aarzeling vooraan, kan de Oost-Vlaming wel weer naar het podium rijden.

Sébastien Bedoret (Skoda) gaf op met transmissieproblemen. In GT leidt Patrick Snijers comfortabel in zijn Porsche. Gino Bux (Peugeot) en Charles Munster (Opel) vechten hun strijd in RC2 uit. Er staan in Bocholt nog één lus en één extra proef op het programma met een finish voorzien net na acht uur vanavond.