Home > #Hoofdnieuws > WRC Spanje: Neuville leider na openingsdag

WRC Spanje: Neuville leider na openingsdag

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hebben een prima openingsdag in de WRC-wedstrijd van Spanje achter de rug, de voorlaatste manche van het WK 2021. Ze wonnen alle proeven van vrijdagnamiddag en hebben nu zeven tienden van een seconde bonus op hun dichtste achtervolger, de Welshman Elfyn Evans die tot KP5 de leiding in handen had. Sébastien Ogier kijkt in zijn Toyota al tegen een achterstand van bijna 20 seconden aan.

Foto: © Hyundai

Neuville gaf aan dat hij tijdens de service ’s middags heel wat aanpassingen wilde, want dat hij ’s morgens geen vertrouwen in de auto had. De wijzigingen wierpen hun vruchten af en Neuville is vrijdagavond dus de leider in Spanje. “Ik voel me meer op mijn gemak in de auto en ik kijk uit naar morgen (zaterdag). In de bochtige proeven had ik veel sneller kunnen zijn, maar ik kon gewoon niet goed insturen en daar moeten we aan werken. Morgen is het een ander profiel van proeven – het is een beetje meer open dus het zou ons beter moeten liggen.”

Achter Neuville en Evans kan de rest amper volgen, met Ogier op 20 seconden, Dani Sordo (Hyundai) op bijna 25 seconden en Kalle Rovanperä (Toyota) op bijna 40 seconden!

Eric Camilli is in zijn Citroën C3 de leider in WRC3 en voorlopig de snelste van alle RC2-wagens, voor de leider in WRC2, Nikolay Gryazin (Skoda Fabia) en Teemu Suninen (Hyundai). Morgen volgen zes proeven in de Catalaanse bergen met een korte showproef in Salou ’s avonds.

Programma zaterdag:

KP7: Savalla – 8u44
KP8: Querol – Les Pobles – 9u37
KP9: El Montmell – 10u38

KP10: Savalla – 14u14
KP11: Querol – Les Pobles – 15u07
KP12: El Montmell – 16u08

KP13: Salou – 18u00