Home > Circuit > Maak kennis met de Garmin Catalyst, een revolutionair, realtime coaching toestel

Maak kennis met de Garmin Catalyst, een revolutionair, realtime coaching toestel

Garmin onthulde recent de Garmin Catalyst, een revolutionair, realtime coaching toestel om rijprestaties op het racecircuit te verbeteren, anders dan eender welke lap timer GPS of datasysteem dat de autosportwereld al heeft gezien. De Garmin Catalyst is perfect geschikt voor racewagens, maar evenzeer voor roadcars tijdens trackdays.

De Garmin Catalyst verzamelt gegevens over de prestaties en biedt realtime coaching met geluid aan die de rijder helpt op het circuit het volle potentieel te bereiken. Aan het einde van de trainingssessie krijgt de gebruiker onmiddellijk een gedetailleerde analyse van de prestaties en preciseert de Garmin Catalyst ook de verbeterpunten die de rijder moet realiseren om maximale efficiëntie te behalen. Met de coaching op het circuit en data-analyse naast het circuit richt de Garmin Catalyst zich op het optimaliseren van de prestaties van rijders van alle niveaus. Een unieke tool die de autosportwereld niet onverschillig zal laten. 

Deze innovatie werd voor Garmin ontwikkeld door de Garmin Pit Crew, een internationale groep Garmin-medewerkers met een gemeenschappelijke passie in gemotoriseerde sport en een gevarieerde expertise in autoracen op hoog niveau. Zij zetten hun passie en kennis van de sector in voor de ontwikkeling van deze eerste prestatieverbeteraar, uniek in de autosportwereld.

Ongeziene functies:

  • Naast de True Optimal Lap functie, introduceert de set innoverende functionaliteiten ook een nieuwe True Track Positioning technologie. Deze duidt de ideale lijn van een wagen op de racebaan aan door gebruik te maken van een combinatie van geïntegreerde versnellingsmeters, beeldbewerking en 10 Hz multi-GNSS positionering.
  • Het Remote Cam accessoire legt HD-video’s van 1080p vast die je opnieuw kan afspelen op het Garmin Catalyst apparaat met real-time gesynchroniseerde overlays die snelheid weergeven, net zoals data van de rit en nog veel meer.
  • De Garmin Catalyst maakt het voor autopiloten mogelijk om op de baan en zonder enige interactie met het apparaat in real-time coaching signalen te ontvangen via een compatibele helm 2 of door ze af te spelen op de autoradio met bluetooth. De audiosignalen worden voor en na de bochten afgespeeld en geven zo onmiddellijk feedback zonder te moeten wachten tot het einde van de rit.

De Garmin Catalyst monteer je in de cockpit van de wagen met een stevige zuignap of met een steun met schroeven. De Garmin Catalyst is vanaf vandaag verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €999,99. Voor meer info, surf naar garmin.com/catalyst.