Home > #Hoofdnieuws > WRT 2021: een succesverhaal dat nog niet afgelopen is

WRT 2021: een succesverhaal dat nog niet afgelopen is

Heel weinig Belgische teams zijn er ooit in geslaagd om een palmares bijeen te rijden dat vergelijkbaar met dat van WRT is. Ook in 2021 was het team uit Baudour alomtegenwoordig met een verbluffend palmares en het seizoen is nog niet afgelopen.

Foto’s: © WRT

WRT liet eind 2020 de DTM achter zich en richtte de autosportpijlen op LMP2 met een deelname aan zowel het FIA WEC als de ELMS. Waar het WK uithouding nog twee manches telt en de titelstrijd – met WRT – nog volop aan de gang is, heeft WRT bij de rijders (Deletraz-Kubica-Ye) en de teams de titels in de European Le Mans Series al op zak en dat op één meeting van het einde. Bovendien won het team bij zijn debuut de LMP2-klasse in de 24 uur van Le Mans met de Oreca-07 in de handen van Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi. WRT heeft zijn intrede in LMP2 dus absoluut niet gemist en is meer dan waarschijnlijk één van de spelers over twee jaar in LMDh.

Bijna alles in GT

In GT is het seizoen ook nog niet volledig afgelopen, want er resten het team nog twee wedstrijden van de Intercontinental GT Challenge, waar Charles Weerts en Dries Vanthoor voorlopig tweede in de puntenstand zijn, na de opener van het seizoen, de 24 uur van Spa. Die race in de Ardennen glipte in extremis door de handen van het team van Vincent Vosse en Yves Weerts, misschien wel het enige ‘minpuntje’ in de agenda van 2021 tot dusver.

In de GT World Europe is de oogst verder verbluffend, met titels in GT World Sprint en GT World Overall, voor zowel rijders als team, terwijl in de Endurance Cup WRT kampioen bij de teams werd en vicekampioen bj de rijders, telkens met Dries Vanthoor en Charles Weerts. Als kers op de taart pakte de technische crew van het team ook nog eens de Pitstop Challenge.