Home > #Hoofdnieuws > DTM: Kelvin van der Linde praat met Liam Lawson

DTM: Kelvin van der Linde praat met Liam Lawson

De finale van de DTM afgelopen zondag op de Norisring heeft heel wat stof doen opwaaien. Liam Lawson verloor er na een stevige tik van concurrent Kelvin Van der Linde een mogelijke titel en het was de routinier Maximilian Götz, die de titel 2021 binnenhaalde, nadat ook hij bijna het slachtoffer werd van de Zuid-Afrikaanse Audi-rijder.

Foto: © DTM

Kelvin Van der Linde verdween even van de wereld, maar drie dagen na het incident besloot hij toch zijn excuses aan aan Liam Lawson aan te bieden. “Na de race van zondag besloot ik me af te sluiten van de sociale media en na te denken over alles wat er gebeurd is. … Liam en ik hebben gisteravond gepraat. We spraken over alles wat er gebeurd is en ik verontschuldigde me voor de acties die hem het kampioenschap kostten. Ik heb me ook verontschuldigd voor de manier waarop ik met de media omging net na de race. Ik had heel wat adrenaline toen er mij een microfoon in mijn gezicht werd geduwd en ik besefte niet ten volle wat er gebeurd was. Ik heb het niet goed aangepakt en ik ben er niet trots op.

De rijder van ABT Sportsline Audi verdedigde zich ook tegen de aanvallen op de sociale netwerken en zei dat hij volgend seizoen weer van de partij zal zijn op de Norisring. “De boodschappen die ik deze week heb gekregen, laten een bittere smaak achter en het zal enige tijd duren om te helen. Het enige wat ik wil zeggen tegen degenen die het nodig vonden deze dingen te schrijven, is dat jullie mij niet kennen, dat jullie mijn familie niet kennen en dat jullie zeker niet één dag in mijn schoenen hebben gestaan. Sport is sport. Maar vergeet nooit dat het om echte mensen gaat. Dit soort reacties zou ik niemand toewensen. Ik kom volgend jaar terug. En ik zal veel dingen veel beter doen.