Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Na een enorm druk raceweekend met onder meer de finales van Belcar, DTM en GT World Europe, is het dit weekend iets rustiger. Dat maakt echter niet dat we een weekend zonder actie beleven.

Er komen twee WK’s in actie dit weekend, met de voorlaatste manche van het WRC 2021 op Catalaanse asfaltwegen. Sébastien Ogier kan er kampioen worden en alleen Elfyn Evans kan daar nog een stokje voor steken. In Portugal is er dan weer het WK rallycross, één week amper na Spa.

De wereldbeker voor toerwagens of de FIA World Touring Car Cup is te gast op het 3 kilometer lange circuit van Pau-Arnos. Fréderic Vervisch en Gilles Magnus moeten er hun dramatisch weekend van Most proberen te vergeten.

Ook zeer internationaal is de tweede race van de Intercontinental GT Challenge in Indianapolis. Uiteraard is het er uitkijken naar de prestaties van WRT en het duo Dries Vanthoor en Charles Weerts. 41 wagens starten zondag om 16u00 onze tijd voor een wedstrijd van acht uur. Nog internationaal is er de voorlaatste race van de Super Formula en de laatste meeting van de British GT, respectievelijk in Motegi en Donington.

Last but not least is er de actie in de lage landen, met het Racing Festival in Spa, de Sezoens rally in Bocholt en een manche voor BMW M2 Cup en de Porsche Sprint Trophy in Zandvoort.