Home > #Hoofdnieuws > Belcar Endurance Championship: RedAnt Racing wint voor de derde maal op rij de klasse GT

Belcar Endurance Championship: RedAnt Racing wint voor de derde maal op rij de klasse GT

Zolder, 10 oktober 2021. Het seizoen van het Belcar Endurance Championship ligt achter ons en eens te meer heeft RedAnt Racing zijn kwaliteit als team bewezen. Opnieuw, voor de derde opeenvolgende maal, was er een zege in de klasse GT voor RedAnt Racing dat ondertussen een referentie in de nationale autosport wordt. De Porsche Cayman GT4 van het team reed naar de overwinning in de GTB-klasse en pakte de nationale titel, terwijl er een opmerkelijk debuut was voor een nieuwe tandem in de Porsche 991 GT3 Cup van het team uit Lochristi.

Foto’s: © Benny Houbrigts

Na de zege in de 43ste editie van de 24 uur van Zolder volgde er nog één opdracht in het Belcar Endurance Championship en dat was de afsluiter van het seizoen op diezelfde Limburgse omloop. Ditmaal ging het niet om een wedstrijd over 24 uur, maar wel over een uithoudingswedstrijd van drie uur. Onder een mooie herfstzon en voor goed gevulde tribunes, werd zondagmiddag het startschot gegeven voor een strijd tussen de diverse GT-wagens.

Na een strategisch sterke race, perfect uitgevoerd door de drie rijders, tikte de Porsche 992 GT3 Cup met startnummer #12 als winnaar in GT en vijfde algemeen aan, achter vier prototypes. Yannick Redant nam de start, waarna Bert en Ayrton het werk schitterend afmaakten. Maar niet alleen op de piste blonk het team uit…

Bert Redant: “Winnen kan alleen als het hele team perfect werk levert en dat is wat wij nastreven. Ik ben dan ook enorm trots op de crew die het pitwerk doet, de wagens voorbereidt en de strategie uitdoktert. Dat zijn allemaal mensen van ons bedrijf, medewerkers die zowel op de werkvloer als hier op circuit met dezelfde positieve filosofie aan het werk gaan. We bouwen iedere dag aan dat bedrijf, net als aan het raceteam en ik maak er geen geheim van dat wij verder willen groeien, op alle fronten.”

Het team van vader en zonen Redant eindigt ook tweede in het Belcar-kampioenschap, met de zege in de 24 uur van Zolder als absoluut hoogtepunt.

RedAnt Racing zette echter nog een tweede Porsche 911 in de klasse GT/GTA in, voor twee allrounders die de wagen ontdekten: Jimmy De Breucker en Sven Van Laere. Het duo werd na een foutloze en strakke race vijfde in GT en eerste ‘991’.

Sven Van Laere: “Ik heb enorm genoten van de wedstrijd met de 911! We waren al kampioen in GTB, dus dit weekend konden we ons debuut in de GTA-klasse maken met de 911. Een 5de plaats was het resultaat van een mooie en constante race! Niet alleen de 991 Cup presteerde top, maar ook het geweldige RadAnt Racing team was weer top. Feilloze pitstops, een goede strategie en bovenal wat een sfeer tussen de medewerkers hier.”

Last but not least reden Philippe Wils, Kobe De Breucker en Geoffrey Heyninck naar een nieuwe zege in GTB, met een Porsche Cayman die heel het seizoen uiterst betrouwbaar bleek en een perfecte basis is om de eerste stappen in de autosport te zetten. Voor de Cayman is het seizoen overigens nog niet afgelopen, met nog een deelname aan de laatste manche van de BGDC over goed twee weken in Spa-Francorchamps. (persbericht)