Home > #Hoofdnieuws > Racing Festival Spa: veel races en stevige Belgische delegatie

Racing Festival Spa: veel races en stevige Belgische delegatie

Het ene drukke weekend voor de autosport in onze contreien is nog niet achter de rug, of het andere kondigt zich al aan. Over goed een week komt de Supercar Challenge, vergezeld door de merkencups van promotor Dick van Elk naar Spa-Francorchamps voor het traditionele Racing Festival van Pierre Delettre.

Op het programma van het Racing Festival volgend weekend in Spa staan twee dagen boordevol wedstrijden, met uiteraard de Supercar Challenge, die de piste deelt met de VRM BMW M2 Cup, maar er zijn ook races van de Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup. Verder zakken ook een competitie voor Radical en Ferrari naar de Ardennen af.

In de Supercar Challenge vinden we naar goede gewoonte een aantal Belgen, met uiteraard Deldiche Racing, dat met meerdere Norma M20FC naar Spa afzakt, maar ook Patrick Engelen (Domec Radical RXC) doet het op de 100-jarige piste. Xwift Racing zet ook een Radical in, naast een Praga en Domec Racing zet nog een tweede Radical in.

JDK by BMS Motorsport is er ook met de Audi RS3 TCR, terwijl ook het duo Voet-Van den Broeck er uiteraard bij is met de Peugeot RCZ. In de BMW M2 Cup zien we de kersverse papa Jamie Vandenbalck, naast Tom en Guido Werckx. In de merkencups van Ford en Mazda zien we respectievelijk veertien Belgen in een Fiesta en twee in een MX-5.