Home > #Hoofdnieuws > WRC 2022: Breen bevestigd bij Ford voor 2022 en 2023

WRC 2022: Breen bevestigd bij Ford voor 2022 en 2023

M-Sport Ford heeft aangekondigd dat Craig Breen en Paul Nagle het M-Sport Ford World Rally team in het FIA World Rally Championship van 2022 en 2023 zullen vervoegen. Het Ierse duo doet het met de gloednieuwe M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1-auto.

Foto: © Ford WRC

Craig Breen, de kersverse rijder van het M-Sport Ford World Rally Team toont zich dan ook gelukkig: “Ik ben blij en trots om bij het M-Sport Ford World Rally Team te mogen rijden met Paul aan mijn zijde. Het is een lange weg geweest voor ons in het World Rally Championship met veel ups en downs, maar we krijgen nu de kans om voor het meest prestigieuze merk in de autosport te rijden en voor het World Rally Championship te strijden.

Ford heeft me altijd nauw aan het hart gelegen, want mijn carrière begon in de Ford Fiesta R2, waarmee ik het Junior World Rally Championship won, en vervolgens won ik het S2000 World Rally Championship in een Ford Fiesta S2000. Ik hou van rally, van elke nuance van de sport, maar vooral van de geschiedenis. Om mijn naam toe te voegen aan de lijst van coureurs die voor Ford hebben gereden, is een beetje surrealistisch, rijders als Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae en Carlos Sainz. Om mijn naam naast deze grootheden in de geschiedenisboeken te hebben staan is een enorm voorrecht.

Als trotse Ier is het voor mij nog specialer om voor Ford te rijden, want de vader van Henry Ford werd in Ierland geboren voordat hij naar Amerika emigreerde. De liefde en passie voor het merk in Ierland is tot op de dag van vandaag nog steeds enorm.”

Craig Breen en Paul Nagle verlaten Hyundai waar ze drie jaar een gedeeltelijk programma hadden, met recent podia in Estland, Ieper en Finland.