Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: wat staat er op het spel en nog veel meer

De autosport dit weekend: wat staat er op het spel en nog veel meer

Dit weekend staan er al een hele reeks finales op het menu in de autosport, waaronder die van de DTM en de GT World Europe Endurance. Wat is de inzet van deze en andere wedstrijden?

In DTM komen er nog vier rijders in aanmerking voor de titel, met nog 56 punten die op de Norisring verdeeld zullen worden. Ferrari-rijder Liam Lawson leidt met 206 punten en moet vooral uitkijken voor Kelvin van der Linde (Audi, 192) en Maximilian Götz (Mercedes, 180). Marco Wittmann (BMW, 165) moet al op heel wat geluk rekenen om de titel op zak te steken. Esteban Muth (Lamborghini) kan mits een goed weekend nog in de top 10 eindigen.

In Barcelona zijn we toe aan de laatste race van het seizoen in de GT World, met een uithoudingsrace van drie uur. WRT en het duo Weerts-Vanthoor behaalden eerder al de titels bij de rijders en teams in ‘Sprint’ en de algemene klassering, in de GT World Endurance is echter nog alles mogelijk.

Zowel Iron Lynx, WRT, Orange 1 FFF Racing Team als AKKA ASP maken nog een kans bij de teams, terwijl elf rijders de titel bij de rijders nog kunnen bemachtigen, waaronder opnieuw Charles Weerts en Dries Vanthoor.

In de Europese GT4 vecht SRT voor een plek op het podium in de stand bij de rijders en teams in Pro-Am, terwijl Nicolas Baert (Comtoyou Audi) voor een plaats in de top 5 van de TCR Europe gaat. Mikel Azcona is zo goed als zeker van de titel. Comtoyou is vicekampioen bij de teams.

Verder is er F1 in Turkije, waar de titelstrijd gewoon verdergaat, uiteraard tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. In de VS strijdt Laurens Vanthoor verder voor de titel in IMSA GTD, in de voorlaatste race van het seizoen, in Virginia, terwijl er ook VLN en Formula Regional (Mugello) zijn. WTCR is er in Most, met op de vierde en vijfde plek in het WK Gilles Magnus en Fred Vervisch (Comtoyou Audi).

In eigen land tot slot maakt Circuit Zolder zich op voor de finale van het Belcar kampioenschap en de Belgische manche van de Europese NASCAR en staat met de Wallonie de vijfde van negen wedstrijden in het BRC op het menu. En last but not least komt het spectaculaire WK rallycross naar Spa-Francorchamps.