Home > #Hoofdnieuws > Carrera Cup Benelux: Glenn van Parijs vicekampioen

Carrera Cup Benelux: Glenn van Parijs vicekampioen

Na de voorlaatste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021, afgelopen weekend in Assen, bleven er nog steeds drie titelkandidaten over: Dylan Derdaele, Huub van Eijndhoven en NGT Racing-rijder Glenn van Parijs. Hasselaar van Parijs trok als outsider naar Hockenheim, won de afsluiter van het seizoen, maar de titel zat er niet meer in. Met vier zeges en drie andere podiumplaatsen was hij goed voor de titel van vicekampioen in een zeer bevochten seizoen 2021. Na zijn eerdere winst in de GT-klasse van de 24 uur van Zolder, mag Glenn van Parijs op een meer dan geslaagd seizoen terugblikken.  

Foto: © Tarantsov Ivan

Na een seizoen zonder in 2020, was 2021 het seizoen van de comeback voor de ondertussen oud-student Glenn van Parijs. Hij werkte met NGT Racing een zeer sterk jaar in de Porsche Carrera Cup Benelux af, het eerste seizoen ook met de nieuwe Porsche 992 GT3 Cup, een wagen die goed is voor zeer sterke prestaties en blijk gaf van een doorgedreven bedrijfszekerheid. Het seizoen startte in mei op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps en na wedstrijden op de Red Bull Ring, Circuit Zandvoort, Circuit Zolder, het TT Circuit Assen en Hockenheim kenden we het verdict in de snelste merkencup van de Benelux.

Glenn van Parijs: “We wonnen de laatste race van het jaar, waarmee we zeker waren van de titel van vicekampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Tijdens de laatste meeting op de Hockenheimring waren we snel, wat in Race 1 niet echt beloond werd, al zetten we de snelste raceronde en een paar mooie inhaalacties neer. In Race 2 reden we dan naar een dominante overwinning. Al met al hebben we een goed jaar achter de rug, waarin we bij elke gelegenheid hebben kunnen leren en groeien. Enkele cijfers uit de twaalf race bewijzen dat we er dit seizoen stonden: vier zeges, drie bijkomende podiumplaatsen, twee poleposities, vier snelste racerondes… Mijn dank gaat ook uit naar het team NGT Racing, EBTS Pro Assist en Kambukka die me deze kans dit ja gegeven hebben. Ik ben erg dankbaar, en benieuwd wat de toekomst brengt. Het seizoen is echter nog niet voorbij, volgend weekend racen we immers opnieuw.

Marc Maton: “Wij hadden uiteraard liever de titel gegrepen, maar zoals Glenn inderdaad terecht aangeeft, was dit een goed seizoen, met een paar zeer sterke momenten voor hem en het team. Het is voor mij een waar genoegen om met een jong talent samen te werken en uiteraard zijn wij Glenn ook dankbaar voor zijn inzet en prestaties.”