Home > #Hoofdnieuws > DTM Hockenheim: van der Linde wint en samen met Lawson leider in kampioenschap

DTM Hockenheim: van der Linde wint en samen met Lawson leider in kampioenschap

Na de eerste DTM-wedstrijd in Hockenheim staan Kelvin van der Linde en Liam Lawson samen aan de leiding van het rijdersklassement met 188 punten. De Zuid-Afrikaan won in de ABT Sportsline Audi R8 zijn vierde race van het seizoen en hij heeft zo een achterstand van 15 punten op Lawson goedgemaakt. In de dertiende van de zestien races van dit seizoen reed de Zuid-Afrikaan met de Audi van het team ABT Sportsline van op polepositie naar een overtuigende zege.

Achter Kelvin van der Linde eindigde Alex Albon met de AlphaTauri Ferrari als tweede. Zijn teamgenoot Lawson verloor in de laatste ronde de derde plaats aan van der Linde’s teamgenoot Mike Rockenfeller. Achter Lawson op de vierde plaats scoorde Götz met de HRT Mercedes-AMG tien punten voor het kampioenschap door als vijfde te eindigen. Esteban Muth werd in zijn Lamborghini knap zesde. Muth nadert zo dicht bij de top 10 in het kampioenschap.

De veertiende race van het seizoen begint zondag om 13.30 uur. De DTM-finale volgt binnen slechts een week op de Norisring.