Home > Industrie > Dreamcars > Maybach viert eeuwfeest met wereldpremière van limited ‘Edition 100’

Maybach viert eeuwfeest met wereldpremière van limited ‘Edition 100’

Wat goed is, moet ook mooi zijn.” Dat was het credo van Wilhelm en Karl Maybach aan het begin van de twintigste eeuw. Vader en zoon worden beschouwd als begaafde ontwerpers, pioniers op het gebied van automotive luxe en stijl.

foto’s: (c)mercedes-benz belgium

Perfectie en vakmanschap gekoppeld aan innovatie, zowel technisch als ambachtelijk, dat is waar de naam Maybach tot op de dag van vandaag voor staat. Het merk Mercedes-Maybach blijft zich ontwikkelen, met meer modellen. De ‘Concept EQS’ gaf een voorproefje van het eerste volledig elektrische model dat in 2023 in productie gaat. Ter gelegenheid van zijn honderdjarig bestaan presenteert Mercedes-Maybach nu de ‘Edition 100’, een speciale editie van de huidige S-Klasse en GLS, elk met een gelimiteerde oplage van honderd stuks. De speciale editie kan vanaf het vierde kwartaal van 2021 worden besteld.

De topklasse SUV GLS met V8-motor en 557 pk combineert een sportief voorkomen met de luxe van een limousine: het model is 33 centimeter hoger dan de klassieke limousine, biedt een ongekend ruim interieur met 1,10 meter aan beenruimte en beschikt over luchtvering. Het interieur is geluiddicht en is afgewerkt met het meest hoogwaardige leder. Elektrisch uitschuifbare treeplanken zorgen voor maximaal comfort bij het in- en uitstappen.

De luxe limousine Mercedes-Maybach S-Klasse met V12-motor en 612 pk is de perfecte chauffeurslimousine. Tot de highlights behoren het geluiddempende First Class achtercompartiment met Burmester 4D surround sound system, stoelen met warmte- en massagefunctie en hightech infotainmentdisplays. Het model heeft een 18 cm langere wielbasis dan de verlengde S-Klasse en is voor het eerst uitgerust met vierwielaandrijving.

Lifestyle accessoires

De ‘Edition 100’ wordt vanaf begin 2022 in de eerste landen leverbaar via de dealers, andere landen volgen in de loop van het jaar. Bestellingen van de jubileumeditie worden vanaf het vierde kwartaal van 2021 verwerkt. In het jubileumjaar wordt ook een speciale serie champagneglazen van zilverfabrikant Robbe & Berking op de markt gebracht, bijpassende lifestyle-accessoires zoals exclusieve reistassen, lederwaren, kleding en de Maybach The Peak-collectie. Dat is een limited edition vulpen met een 18-karaats gouden penpunt en serienummering in een stijlvolle houten geschenkdoos. De clip van de pen is afgewerkt met honderd diamanten, de dop is gemaakt van parelmoer en de body is gelakt in de blauwe metallic-lakkleur van de ‘Edition 100’-uitvoeringen.