Home > #Hoofdnieuws > FIA F3: Dennis Hauger, een kennismaking met de kampioen 2021

FIA F3: Dennis Hauger, een kennismaking met de kampioen 2021

Dennis Hauger, 18 jaar, Noor en rijder uit de Red Bull filiére, mag na de Italiaanse F4 titel nu een nieuwe lijn toevoegen aan het palmares: FIA Formule 3 kampioen. Die vermelding zorgt er meestal voor dat een rijder zich verder opwerkt naar de top van de autosport-piramide. Maar wie is deze jongeman? Even kennismaken.

foto: (c)premaracing/media
bron: fiaformula3.com

Wat betekent deze titel voor jou?

Dennis Hauger: “Het betekent alles. Beloning voor al het werk dat we allemaal met het team hebben gedaan jaar om je voor te bereiden en alles klaar te krijgen voor de races en al het reizen – het is een levensstijl. Je doet het omdat je het leuk vindt. Het is leuk, maar ook hard werken. Vorig seizoen was niet het beste jaar, het was mentaal zwaar, dus het behalen van het kampioenschap is onwerkelijk.

Op welk punt in het seizoen begon je te geloven dat je echt kon winnen?

Dennis Hauger: “We hebben het hele seizoen aan de leiding gestaan, ik voelde me meteen zelfverzekerd na ronde 1 en dit was het doel, daar streefden we het hele seizoen naar. Natuurlijk heb je er een paar races of een weekend dat het niet zo goed gaat en je met het team echt moet werken om dat momentum weer terug te krijgen: race 2 in Barcelona, ​​bijvoorbeeld, waar we niet aan de finish stonden. Dat was niet de beste. We verloren daar een hoop goede punten, maar ik denk dat ik behoorlijk wat heb geleerd en dat heb ik de rest van het seizoen met me meegedragen. Regelmaat was de sleutel dit seizoen. Dus ook al zijn er een paar fouten gemaakt, daar leer je van. Ik denk dat het dat is wat we beter hebben gedaan in vergelijking met sommige anderen. Dat we die consistentie het hele jaar door hebben behouden.

Welke rol speelde je team, PREMA?

Dennis Hauger: “We hadden een test in het voorseizoen en veel coureurs wilden een zitje bemachtigen, maar we hadden direct goed contact en we werkten goed samen. Ik ben veel in Italië geweest met het team, om te werken en alles voor te bereiden. Het is een van de leukste jaren geweest die ik heb gehad, maar ook het moeilijkste. Ik heb er zeker veel plezier van gehad. Dat eerste weekend in Barcelona, ​​met pole en overwinning, was speciaal. Die goede start gaf me meteen vertrouwen, het was een fijn gevoel en een goede manier om het seizoen te beginnen. Ook op de Red Bull-ring was het van P12 naar P1 komen echt gaaf en heel leuk. Er zijn een paar momenten dit seizoen die ik zeker mee kan nemen.

Hoe schatte je de naaste rivalen in?

Dennis Hauger: “Jack [Doohan]en ik lagen het dichtst bij elkaar in het kampioenschap. Hij was echt snel de ene keer, maar had dan weer meer moeite de andere keren. Ik denk dat de regelmaat het voor ons heeft gewonnen. Het is een zwaar seizoen geweest. Wanneer wij niet het beste weekend kenden, had hij een goed weekend. Hij bleef echt het hele seizoen verder opbouwen. Ik heb het hele jaar goede gevechten gehad met meerdere rijders en dat was erg leuk. Met de omgekeerde grid kom je altijd wel uit tegen verschillende mensen. Met Victor (Martins) hebben we bijvoorbeeld aardig wat geweldige duels gehad dit jaar, zoals in Zandvoort. Als rookie heeft hij het heel goed gedaan. Ik zou verschillende mensen kunnen opnoemen maar uiteindelijk heb ik me gewoon geconcentreerd op wat ik aan het doen was.

Heb je een idee wat de toekomst nu brengt voor jou?

Dennis Hauger: “De natuurlijke stap na het winnen in F3 zou F2 zijn, maar er zijn een paar dingen die daarvoor moeten geregeld worden. We zullen wel zien na dit weekend. Er zal in alle geval aan gewerkt worden. Ik wilde dat ik kon zeggen dat ik daarna in Rusland blijf, maar ik ga eigenlijk terug naar Italië met het team. We hebben een chartervlucht. Maar ik ga zeker naar huis om het te vieren met de familie en de jongens thuis. Ik zal hierna nog even genieten, maar eerst hebben we nog twee races te gaan en we willen het kampioenschap bij de teams behalen. We zullen blijven pushen.