Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24 – 17H: strijd voorin blijft spannend

Zolder 24 – 17H: strijd voorin blijft spannend

De nacht is voorbij en er zijn nog zeven uur te gaan. Vooraan was het de hele nacht een strijd tussen beide Norma van Russell Racing en McDonald’s Racing. De twee zette hun elan door van doorheen de dag en speelden opnieuw haasje-over. De RedAnt Racing Porsche #12 probeert aansluiting te vinden naar het podium maar heeft doorheen de nacht enkele ronden achterstand opgelopen naar de Norma van T2 Racing.

De stand

Tot alle verbazing van sommige piloten hielden de prototypes goed stand doorheen de nacht. De top drie bestond uit de Norma-bolides van Russell Racing, McDonald’s Racing, T2 Racing. De eerste GTA was de Porsche van RedAnt die vierde algemeen lag en eerste in de GTA klasse. Zes ronden daarachter vinden we de Belgium Racing #99 (Porsche). De derde plek in GTA was voor de tweede RedAnt Porsche.

In GTB ging de RedAnt Cayman de Speedlover Cayman voor. De eerste plek in de TA klasse was nog steeds voor VR Racing by Qvick Racing. De tweede plek was voor de BMW van Stevens Motorsport terwijl de BMS Motorsport (BMW). In TB reed Andy Peelman aan de leiding in de Xwift Racing BMW.

Heel wat straffen

Omstreeks vier uur vannacht kreeg het team van T2 Racing enkele straffen toegewezen. De #66 diende een drive-through te doen, terwijl de #67 een stop-and-go van drie minuten moest doen. De #66 wist echter goed te recupereren en kwam bij het doorbreken van het eerste zonlicht als derde door. De #67 daarentegen kende minder succes en zakte terug naar een zevende plek.

Naast de straffen voor T2 racing zagen we ook een drive-through voor de Xwift Racing BMW M2 Cup wagen, bestuurd door Steven De Block. Even later kreeg de T2 Racing #66 nogmaals een drive-through, deze keer samen met de #34 van JJ Motorsport.

Safety-cars

Doorheen de nacht was de safety-car frequent op de baan te vinden. Het eerste incident was een aanvaring van de JJ Motorsport BMW met de Art Racing Wolf in de Kanaalbocht, waarbij de BMW in de grindbak belandde.

Het tweede incident was een spin van de Speedlover Porsche Cayman opnieuw in de Kanaalbocht. De #67 Norma van T2 Racing bracht even later opnieuw een neutralisatie teweeg.

Na een goed uur doorracen kwam de BMW van Stevens Motorsport in aanvaring met de QSR Audi. Beide wagens stonden gestrand langs de kant van de baan na de Bianchi-bocht. Verder zocht de BMS Motorsport BMW de grindbak op in de Thierry Boutsen-chicane en kwam ook de Art Racing Norma terug vast te zitten in de Sterrenwachtbocht.

Bij het opkomen van de zon bracht de Belgium Racing Porsche #98 een safety-car buiten nadat ook die vast kwam te zitten in bocht vier. Deze periode werd na één ronde verlengd omdat ook de Xwift Racing Praga #77 in de problemen kwam te zitten. Ook de Abarth bleef niet gespaard van schade nadat Kata Bozo bij het uitkomen van de Jacky Ickx-chicane rondging en in de bandenmuur belandde.

Kleine problemen

De Norma van Russell Racing en McDonald’s Racing werden tamelijk goed gespaard van problemen. Opmerkelijk was wel het aantal pitstops de Norma van Russell Racing had gemaakt. Met nog acht uur wedstrijd hadden zij achtien pitstops gemaakt, tegenover de tien bij McDonald’s Racing.

Ook Bert Longin had te bij Krafft/PK Carsport doorheen de nacht last van kleine problemen op zijn Norma. Zij zochten maar liefst zeventien keer de pitstraat op. De meeste pitstops zijn echter voor de beide Praga wagens van Xwift Racing die elks drieëntwintig pitstops maakten in zestien uur racen.

Aan het begin van de avond leek de Art Racing Wolf veelbelovend. De prototype was terug te vinden op een derde plek algemeen. Helaas was het voor het team van Bas Schouten bleek de Wolf niet betrouwbaar en na de vele uitstappen naar de grindbak bracht Schouten de Wolf binnen. Met nog zeven en een half uur te gaan was de Art Racing bolide teruggevallen naar een eenentwintigste plaats.

You may also like
Belcar 2023: Alnimax met BMW M4 GT4
Belcar 2023: Priconracing komt weer naar Belcar Endurance Championship
Belcar Sprint Cup: wat brengt 2023?
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt