Home > Circuit > In een notendop: F3 – F2 – Indycar

In een notendop: F3 – F2 – Indycar

  • FIA F3 Sotsji– De laatste wedstrijd van het 2021 seizoen zag nog een racelang duel tussen Trident teamgenoten Jack Doohan en Clement Novalak. Beide rijders treuzelden om zich te schikken naar de teamorders, maar uiteindelijk ging de zege naar Doohan, voor ART rijder Frederik Vesti en voor Novalak. Dat betekende meteen ook dat Doohan het vicekampioenschap in handen houdt, voor zijn teamgenoot Novalak en dat Trident de titel voor de teams wint. De nieuwbakken kampioen Hauger (Prema) werd aangetikt en eindigde buiten de punten. Amaury Cordeel besloot zijn jaar bij Campos op een 16de positie in de race en een puntenloze 23ste positie in het kampioenschap.
  • IndyCar Series – Josef Newgarden (Penske) start vanavond op polepositie in Long Beach voor de finale van het IndyCar kampioenschap. Scott Dixon (Ganassi), Helio Castroneves (Meyer Shank) en Simon Pagenaud starten achter de Amerikaan. 
  • FIA F2 Sotsji – Poleman Oscar Piastri (Prema) won de hoofdrace voor de Formule 2. Piastri koos voor een start op zachte banden, verloor de leiding toen hij overging op medium banden maar kon daarna de posities weer oppikken en reed naar de zege. Theo Pourchaire (ART) bleef aanklampen maar kon Piastri niet meer bedreigen. Jehan Daruvala (Carlin) haald een felbevochten derde plaats. In het kampioenschap blijft Piastri aan de leiding met 178 punten, voor Zhou (vandaag vijfde) met 142 punten en Shwartzman (vandaag vierde) met 135 punten. Er zijn nog zes races te gaan met de verplaatsingen naar Jeddah en naar Abu Dabi.

foto: (c)Dutch Photo Agency