Home > Circuit > In notendop: GT – TCR Europe

In notendop: GT – TCR Europe

  • GT Open – Dit weekend strijkt het GT Open kampioenschap neer in Monza. Vandaag vond de kwalificatie plaats waarbij de Lamborghini van Vincenzo Sospiri Racing, bestuurd door Michele Beretta, de pole nam. De tweede plaats was voor de Honda NSX van Reno Racing met Marco Bonanomi aan het stuur. Op een derde plek is Benjamín Hites in een Rinaldi Racing Ferrari terug te vinden. Baptiste Moulin (Lamborghini) werd achtste en zal daarmee vanop de laatste plaats in de PRO-klasse mogen starten.
  • GT Cup Open – De polepositie ging Jan Lauryssen (Porsche van Q1 Racing). Hij was één tiende van een seconde sneller dan Eugenio Pisani. De derde en vierde plaats waren ook voor Q1 Racing by EMG waar Nicolas Vandierendonck voor Maciej Darmetko was.
  • GT World – De polepositie voor race één is voor Jota McLaren van Ben Barnicoat en Oliver Wilkinson. Dries Vanthoor en Charles Weerts (Audi – WRT) werden achtste, Ulysse De Pauw (Bentley) werd tiende. Adrien De Leener start vanop een negentiende plaats terwijl Louis Machiels zijn Ferrari vanop de éénentwintigste plaats zal mogen vertrekken.
    Voor race twee ging de polepositie naar de Mercedes van Team Toksport WRT, bestuurd door Luca Stolz en Maro Engel. De eerste Belg, Adrien De Leener (Porsche), is terug te vinden vijfde plaats. De kampioenen in de sprint-cup, Charles Weerts en Dries Vanthoor (Audi – WRT) , reden de dertiende tijd. Ulysse De Pauw (Bentley) reed de vierentwintigste tijd, vlak voor landgenoot Louis Machiels (Ferrari).
  • TCR Europe – de eerste race in Monza van de TCR Europe was voor Franco Girolami (Honda), voor Mikel Azcona (Cupra) en Tom Coronel (Audi). Nicolas Baert werd achtste in zijn Comtoyou Audi RS3 LMS.
  • VLN – Nicki Thiim en Maxime Martin (Aston) hebben de NLS-race op de Nürburgring gewonnen. (Foto: © Aston Martin

You may also like
In een notendop: GT
In een notendop: uithouding
In een notendop: GT World en DTM
In een notendop: FIA WEC en GT Open