Home > Uncategorized > F3 Rusland: Dennis Hauger is kampioen 2021

F3 Rusland: Dennis Hauger is kampioen 2021

Na de kwalificaties waren er nog heel wat wijzigingen aan de startgrid van de diverse races. Zo ging de pole voor de race op zondag toch nog naar Jack Doohan (Trident) voor zijn teamgenoot Novalak en door de verschuivingen ging de pole voor de “reverse grid” race van vandaag naar Victor Martins (MP Motorsport).

foto: (c)fiaformula3.com/media

In een zakkende avondzon werd de naar voren geschoven F3 race in Sotsji op gang geschoten. Het was Logan Sargeant (HWA) die de situatie in de eerste ronde het beste kon lezen en naar de leiding schoof. Daarachter was het puntenleider Dennis Hauger (Prema) die de zaken snel geregeld wilde zien en doorstootte naar de derde positie. Daarna hield de Noor zich bezig met het opjagen van Martins, die op de tweede positie lag. Hauger zette de snelste ronde op zijn naam, en ging halfweg de wedstrijd langszij Victor Martins, die weinig verhaal had tegen een gemotiveerde Hauger. Drie seconden scheidden Hauger nu nog van leider Sargeant, maar de Noor moest zich ook de terugkerende Martins van het lijf houden. Een adempauze kwam er vier ronden voor het einde met een virtual safety car nadat Van der Helm zijn motor opblies. Hauger nam de perfecte herstart en ging nog op zoek naar leider Sargeant, maar strandde in het zicht van de finish op de tweede plaats.

en de kampioen 2021 is… Dennis Hauger

Jack Doohan kon met de Trident echter nooit verder dan een puntenloze 15de plaats en dat betekende, na enig rekenen, dat Dennis Hauger al in de eerste race op vrijdag, in Sotsji, de titel pakt! Met 207 punten, tegen de 154 van Doohan, en met slechts 44 punten nog te verdienen in de overige races, was de buit binnen voor Hauger. Opnieuw reed de Noor de wedstrijd op zijn eigen manier: met veel aanvalslust en totale inzet. De basis voor zijn titel legde hij met drie zeges in de hoofdraces, aangevuld met een zege in een sprintrace.

Toch nog meegeven dat de zege dus ging naar Logan Sargeant (HWA) voor Hauger en voor Victor Martins (MP Motorsport). Onze landgenoot Amaury Cordeel kwam met de Campos binnen op een 21ste plaats. Jack Doohan kan nu enkel nog hopen op een vice-kampioenschap, en met zijn pole op zondag heeft hij daar de beste papieren. Voor de derde plaats in het F3 kampioenschap komen Novalak, Martins en Vesti nog in aanmerking.

Morgen dus race 2 voor de F3, mogelijk in de regen, en zondag de afsluitende hoofdrace.