Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: prekwalificatie voor Gilles Magnus, gevolgd door Stienes Longin en Sam Dejonghe

Zolder 24: prekwalificatie voor Gilles Magnus, gevolgd door Stienes Longin en Sam Dejonghe

De prekwalificatie van de 43ste editie van de 24 uur van Zolder vormde niet enkel een derde stevige oefensessie voor de teams, maar het was evenzeer de sessie waarin de startorde voor de superpole later vanavond werd bepaald. Terwijl de Racing Projects Abarth 500 Assetto Corse als eerste van start zal mogen gaan, is het de PK Carsport Norma M20FC die straks bij het vallen van de avond als laatste een poging zal mogen doen om zaterdag op polepositie te vertrekken.

Het was uiteraard Gilles Magnus die in de rode Norma als snelste over het Zolderse asfalt ging, gevolgd door Stienes Longin en Sam Dejonghe. Zij bleven beide binnen de seconde van de jonge ster uit het WTCR en we mogen hen straks dus ook vooraan verwachten in de strijd om de polepositie. Maar opgepast, ook Ugo De Wilde zou zich wel eens kunnen mengen in de strijd om de eerste startplaats. De jongeman uit Zaventem doet het in de Comtoyou Norma. En ook T2 Racing is zeker niet uitgeteld.

In GT is het verrassend de #78 Xwift Racing Events Praga RX1 die sneller is dan de Totaalplan Lamborghini en de diverse Porsche 992 en 991. In GTB is de voorlopige snelste ronde voor de #219 Porsche Cayman van Speedlover, voor red Ant Racing.

In TA was de BMW M2 van BMS Motorsport primus, de wagen van onder meer Ward Sluys is helemaal hersteld van de problemen met de elektronica. Xwift Racing Events was overigens niet alleen in GTA het snelst, maar met de #33 BMW 325i ook in TB.

Straks om 18u55 start de strijd om de polepositie.