Home > Circuit > Karting: Jules Vanhulle op uitnodiging naar de 24 uur van Jesolo

Karting: Jules Vanhulle op uitnodiging naar de 24 uur van Jesolo

De 14-jarige Jules Vanhulle zijn kinderdroom was en is nog steeds om rallypiloot te worden. Op 8-jarige leeftijd maakte hij dankzij zijn ouders kennis met de karting en hij kreeg de smaak te pakken.

Foto’s: Kurt Vanhulle

Na enkele jaren op Belgische indoor kartingcircuits met diverse junior titels op zijn naam, volgden logischerwijze de outdoorcircuits om met de 2-takt karts te rijden. In zijn eerste jaar (2019) werd hij 3de in de BK Rotax Minimax klasse, maar na het verdwijnen van deze categorie begon hij in 2020 bij de Iame Junior X30 klasse, oorspronkelijk in de aanloop klasse Junior nationaal bij de GK4 Kart series waar hij de openingswedstrijd in Francorchamps won. Spijtig genoeg werd wegens Covid het seizoen na twee wedstrijden afgesloten en werd hij tweede in de eindstand.

Dit jaar reed Jules in verschillende competities zoals de Iame Benelux series, GK4 Kart series en NXT Open Dutch GP’s. In deze laatste competitie staat hij op twee wedstrijden van het einde aan de leiding met een voorsprong van 62 punten op zijn grootste concurrent. Er wordt nog geracet in Kerpen, op het Michael Schumacher circuit, en de finale staat gepland in november in Zandvoort. Daarnaast is Jules regelmatig gevraagd om aan uithoudingsraces deel te nemen ondanks zijn prille leeftijd. Na eerder al de 24 uur van Francorchamps, Agadir, Teesside te hebben volbracht werd hij nu gevraagd om in te vallen bij MRK Lyons tijdens de 24u van Jesolo (Venetië).

Jules begon samen met Tom Delfosse, Louise Braune en Logan Jadot aan deze race. Na een slecht begin vielen ze terug van P14 naar P29 om daarna aan de comeback te beginnen. Uiteindelijk werden ze na 24 uur als 12de afgevlagd op 42 teams, waarbij Jules meer dan zijn steentje wist bij te dragen om dit te verwezenlijken.

Amper bekomen van deze lastige trip staat er al opnieuw een andere uitdaging op het programma met de finale van de Iame Benelux series komende zaterdag in Mariembourg.