Home > Circuit > GT World Valencia: titelhonger van WRT nog niet gestild

GT World Valencia: titelhonger van WRT nog niet gestild

De Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS begint dit weekend aan de dubbele finale op Spaanse bodem die het seizoen 2021 zal afronden. De eerste stop is in Valencia, een volledig nieuw circuit voor de serie, waar de laatste meeting van de Sprint Cup zal plaatsvinden, terwijl over twee weken de Endurance Cup-finale in Barcelona volgt.

Foto: © WRT

Na de twee Sprint Cup-titels en de algemene rijderstitel in de GTWCE, zal Team WRT ook proberen de algemene teamtitel in de wacht te slepen. In Valencia staan ook de Silver Cup-titels op het spel.

In het algemene teamklassement van de GT World heeft WRT een voorsprong van 54 punten, wat het mogelijk maakt om in Valencia al mathematische zekerheid te verkrijgen. In de Silver Cup staan Frank Bird en Ryuichiro Tomita tweede, op 17,5 punten van de leiders en ze hebben dus nog een goede kans en precies dezelfde situatie is er in het klassement bij de teams.

Team WRT reist naar Spanje met één wijziging in de rijdersbezetting. In auto #30 zal Robin Frijns de teamgenoot van Benjamin Goethe worden. Kelvin van der Linde heeft DTM-verplichtingen en concentreert zich er op de strijd om de titel. De Nederlander zal in de twee Spaanse meetings van dienst zijn.

Vincent Vosse: “Het is altijd spannend en uitdagend om naar een nieuw circuit te gaan. Valencia brengt me terug naar mijn dagen als rijder, heel wat jaren geleden… We gaan erheen met de vastberadenheid om te bewijzen dat we de Sprint Cup-titels niet bij toeval hebben gewonnen en om de klus af te maken. De Silver Cup staat nog steeds op het spel en we moeten onze voorsprong in het algemene teamklassement behouden. De strijd in de Sprint Cup is misschien gestreden, maar er zijn goede redenen om geconcentreerd te blijven en het beste van onszelf te geven…

Dries Vanthoor: “We kunnen wat relaxter naar Valencia gaan, want we hebben de titels in Brands Hatch veiliggesteld. Het zal een goede gelegenheid zijn om met minder druk te genieten van wat we doen, samen met het hele team. Natuurlijk willen we het kampioenschap met een goed resultaat afsluiten, dus het zal zoals altijd weer voluit gaan, en dit zal ook een goede voorbereiding zijn op Barcelona, waar we voor de Endurance-titels zullen strijden.”