Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: druk, druk, druk

De autosport dit weekend: druk, druk, druk

Er staat weer heel wat autosport op de kalender dit weekend, met uiteraard de F1 in Rusland, maar ook de 43ste editie van de 24 uur van Zolder. Zoals de traditie het wil zorgt Autosportwereld.be voor een overzicht.

Foto: © Dutch Photo Agency

In Rusland is het drummen dit weekend, met F1, F2 en F3, waarbij de F3 en dus ook Amaury Cordeel aan de finale van het seizoen toe is. De Noor Dennis Hauger vertrekt als leider naar de laatste races en maakt ook heel veel kans op de titel.

Nog eenzitters zijn er in Long Beach (IndyCar) en Okayama (Super Formula), terwijl er nog een waslijst andere internationale evenementen zijn: IMSA, met Laurens Vanthoor in Long Beach, de finale van de GT World Sprint in Valencia (met kampioenen Dries Vanthoor en Charles Weerts), GT Open in Monza (met Baptiste Moulin), GT Open Cup op diezelfde omloop (met onder meer Jan Lauryssen en Q1-Trackracing), TCR Europe in Monza (Nicolas Baert) en VLN uiteraard op de Nürburgring.

Tot slot is ook het weekend in eigen land druk, met de 43ste editie van de 24 uur van Zolder, terwijl zaterdag al de vierde manche van het Belgian Rally Championship wordt gehouden, in en om Sankt-Vith.