Home > #Hoofdnieuws > IndyCar Series: met Vandoorne in 2023?

IndyCar Series: met Vandoorne in 2023?

Stoffel Vandoorne was dit weekend in Laguna Seca om de voorlaatste manche van de IndyCar Series bij te wonen. Uiteraard ging het niet om een verlengd weekend voor de West-Vlaming, maar wel in zijn voorbereiding op de toekomstplannen nu Mercedes na 2022 uit de Formula E stapt.

Foto ©: McLaren IndyCar

McLaren-topman Zak Brown was er ook aanwezig en bevestigde dat een derde McLaren-auto van Andretti-Ganassi, met steun van Arrow, in 2023 of zelfs al in de tweede helft van het volgende seizoen zou worden ingezet, naast de auto’s van Pato O’Ward en Felix Rosenqvist. Zak Brown liet zich ontvallen dat “Stoffel Vandoorne een zeer goede rijder is en in aanmerking komt voor het zitje, waaraan een meerjarencontract verbonden is.

Ondertussen liet de manager van Vandoorne, Alessandro Alunni Bravi, aan de collega’s van la DH weten dat de piste klopt: “Er zijn verschillende opties voor 2023“, zegt de Italiaanse manager. “Formule E, het WK uithouding en Le Mans met een constructeur, maar ook de IndyCar Series. Wij zullen uiteraard voorrang geven aan Mercedes indien zij ons een programma aanbieden, maar indien dat niet het geval is, moet de Amerikaanse piste ernstig overwegen worden. Stoffel heeft zeer goede contacten onderhouden met McLaren en Zak Brown. De Indy Car is erg veranderd en we zien vandaag dat rijders uit Europa zoals Marcus Ericsson, Alex Palou en meer recent Romain Grosjean vooraan kunnen meespelen. Stoffel heeft de mogelijkheden om voor de overwinning te vechten in alle kampioenschappen en zeker in Indy waar we ook andere contacten hebben. Dus ja, als Mercedes ons niets te bieden heeft en McLaren hem een aanbod doet, wil Stoffel graag in de Indy Car racen.