Home > Rally > ERC > ERC Azores: Lukyanuk snelste tijdens Qualifying Stage

ERC Azores: Lukyanuk snelste tijdens Qualifying Stage

Alexey Lukyanuk (Citroën C3 Rally2) is de man die zijn FIA European Rally Championship-rivalen moeten verslaan nadat hij de snelste was op de Lagoa Qualifying Stage voor de 55ste Azoren Rallye.

Samen met zijn landgenoot Alexey Arnautov reed Lukyanuk de test van 3,12 kilometer af in een tijd van 1m50.722s aan boord van zijn met Pirelli uitgeruste Saintéloc Junior Team Citroën C3 Rally2.

De verdedigende ERC-kampioen was 1,792 seconden sneller dan de huidige leider in het kampioenschap, Andreas Mikkelsen (Škoda Fabia Rally2 evo), met Yoann Bonato (Citroën C3 Rally2), de snelste van de rookies van de Azoren, als derde, aan boord van zijn CHL Sport Auto Citroën op MICHELIN-banden.

“Het is fantastisch, zo’n groot plezier om te rijden, het is een geweldig gevoel”, zei Lukyanuk. “Om eerlijk te zijn, wil ik voluit gaan. We zullen in het weekend zien hoe het met het weer gaat, maar tot nu toe is het gevoel goed, de temponota’s zijn goed en de tijd is erg goed!”

Toksport WRT Škoda Fabia Rally2 Evo-rijder Mikkelsen zei: “Het was prima, ik heb maar één oefenrun kunnen doen, maar we deden het goed. Ons doel is om onze voorsprong in het kampioenschap te vergroten. Ik hou van dit eiland en ik ben erg blij om terug te zijn.”

ERC-MICHELIN Talent Factory-lid Miko Marczyk (Škoda Fabia Rally2 evo), een andere nieuwkomer op de Azoren, werd vierde voor ORLEN Team, gevolgd door Norbert Herczig (Škoda Fabia Rally2 evo) van Škoda Rally Team Hungaria en Hyundai Motorsport-ster Dani Sordo (Hyundai i20 R5) (Team MRF Tyres).

Het duo Nil Solans en Efrén Llarena van het Rallye Team Spain (Škoda Fabia Rally2 evo) waren de volgende, terwijl Erik Cais (Ford Fiesta Rally2) (Yacco ACCR Team) en Umberto Scandola (Hyundai i20 R5) van Hyundai Rally Team Italia de top 10 vervolledigen. Cais meldde voorzichtig te zijn in een paar delen met weinig grip van de etappe met alleen grind, terwijl Scandola een probleem met een pop-off-klep benadrukte.

Thuisheld Ricardo Moura’s gloednieuwe Edition 120 Fabia werd getroffen door een mechanisch probleem. “Iets met de sensor die niet goed werkt, geen stroom en daarvoor zat hij vast. Niet zo leuk, maar zo is het”, zei Moura, die P12 was achter Ruben Rodrigues, leider in het Azoren-kampioenschap.