Home > Circuit > Fiesta Cup: EJ Automotive mengt zich in titelstrijd

Fiesta Cup: EJ Automotive mengt zich in titelstrijd

De vijfde van zeven meetings van de Fiesta Sprint Cup vond afgelopen weekend op Circuit Zolder plaats in het kader van de internationaal gerenommeerde Truck Grand Prix. EJ Automotive trok met een zekere ambitie naar het Limburgse thuiscircuit en behaalde een schitterend resultaat: een polepositie, drie zeges en een snelste ronde. Teameigenaar Jurgen Evers vertrok dan ook met een grote glimlach richting thuisbasis Bree en tankte vertrouwen in het vooruitzicht van de laatste fase van het kampioenschap waarin de prijzen uitgedeeld worden.    

De Pool in de kleuren van EJ Automotive was misschien wel de man van het weekend in Zolder. Nikodem Wierzbicki zette niet alleen zijn Fiesta op de polepositie, in de beide sprintraces van de bekende merkencup reed hij ook naar de zege. Nikodem Wierzbicki komt zo zeer dicht bij de titel in de Divisie 1 van de Nederlandse Fiesta Sprint Cup, maar ook in de Dutch Belgian Super Star, het klassement over de landsgrenzen heen, speelt hij voor het eindpodium en de titel mee. 

Nikodem Wierzbicki: “Zolder is het enige circuit waar ik voor mijn deelname aan de Ford Fiesta Sprint Cup ooit gereden heb, trouwens ook tijdens de bekende Truck Grand Prix. Ik nam er deel aan de merkencup van KIA, zeer populair in mijn thuisland. Die ervaring op Zolder, gekoppeld aan het feit dat dit circuit me echt ligt, hebben we dit weekend in dit fantastische resultaat omgezet. Ik ben EJ Automotive erg dankbaar voor de begeleiding en de perfect voorbereidde wagen. We gaan nu naar Spa, midden oktober om de titelstrijd verder te zetten.” 

In de Belgische Cup stond de eerste race niet alleen in het teken van de zege van de jonge Pool, maar ook de jonge Brabander Milan De Laet liet zijn talent zien. De Laet won de eerste race op de Limburgse omloop in het Belgische klassement en positioneerde zich zo ook weer in de strijd om de Belgische titel. 

Milan De Laet: “Al bij al is het mooi weekend geworden met een zege in de Belgische Cup en ik blijf ook in de running in het kampioenschap, al is het in dat opzicht jammer dat ik diende op te geven in de tweede wedstrijd. Mijn versnellingsbak begaf het en dan is het dus over. Nu goed, we hebben de snelheid en ik kijk enorm uit naar de volgende afspraak in de Belgische Ardennen.” 

Tot slot maakte ook Kristoff Cox weer heel wat progressie. Cox reed twee degelijke en foutloze wedstrijden en komt zo dichter en dichter bij het middenveld. Ook hij was dan ook zonder meer tevreden. 

De spectaculaire merkencup met de bekende Ford Fiesta zien we terug in de Belgische Ardennen op 16 en 17 oktober.