Home > Moto > Internationaal > Moto: Lorenz Luciano geselecteerd voor Red Bull Rookie Cup

Moto: Lorenz Luciano geselecteerd voor Red Bull Rookie Cup

Onze landgenoot Lorenz Luciano is door Dorna Sports geselecteerd om deel te nemen aan het volgende seizoen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup 2022.

(persbericht)

Lorenz Luciano is samen met Noa Cuypers betrokken bij het Junior Black Knights-team en is ook lid van de Belgian Motorcycle Academy, de vzw die tot doel heeft jonge Belgische talenten op te sporen, op te leiden en te begeleiden naar motorwedstrijden op hoog niveau.

Freddy Tacheny, voorzitter van de vzw verklaart: “Ik ben erg blij dat het hard werk en de goede resultaten van Lorenz worden beloond door deze selectie en ik feliciteer hem van harte. Het is ook een gelukkig moment voor onze Academie, want de selectie van Lorenz toont het belang van het begeleidingstraject die we in dit verband hebben opgericht, met de mede-oprichters FMWB, Zelos/MIG, het Belgian Motorcycle Fund en het Circuit Jules Tacheny. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om de coaches en de structuur van de Belgian Motorcycle Academy gecoördineerd door Pierre Gillion te bedanken.

Lorenz Luciano werd geboren in 2004 en woont in Carnières in Henegouwen. Hij schitterde tijdens zijn deelname aan de eerste twee seizoenen van de Northern Talent Cup en eindigde twee jaar aan een stuk als vicekampioen. De Belgische Motorrijdersbond (BMB) kende hem afgelopen december het Trofee Beloftevolle Jongere 2020 toe.