Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: Ogier ziet concurrentie wegvallen. Evans en Neuville op achterstand

WRC Acropolis: Ogier ziet concurrentie wegvallen. Evans en Neuville op achterstand

We zijn vier proeven ver in Griekenland en de rally en zelfs het WK liggen mogelijk in een beslissende plooi. Terwijl Elfyn Evans in zijn Toyota Yaris WRC met een vastgelopen versnellingsbak rondrijdt, liet Thierry Neuville zijn stuurbekrachtiging het afweten voor de start van KP4. Onze landgenoot vertrok veel te laat dus mag zich aan straftijd verwachten. Ondertussen leidt Kalle Rovanperä, voor Ott Tänak en de eeuwige Sébastien Ogier die zich stilaan voor een nieuwe wereldtitel mag opmaken.

Foto: © Hyundai

In twee proeven zag de Franse wereldkampioen zijn twee voornaamste titelrivalen wegvallen. Eerst begonnen de problemen voor Elfyn Evans (Toyota) wiens versnellingsbak vast lijkt te zitten in vierde versnelling. Amper een verbinding later begaf de stuurbekrachtiging van de Hyundai i20 WRC van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe het en onze landgenoten kwamen met bijna een half uur vertraging aan de start van KP4 wat hen goed vier minuten straftijd zou kunnen opleveren. Bovendien verliest Neuville nog heel wat tijd in de resterende proeven omdat hij de rest van de dag zonder stuurbekrachtiging op de onverharde wegen onderweg is. Neuville gaf bijna twee minuten toe in KP4. In KP4 Pierre-Louis Loubet (Hyundai) reed lek in KP4 en verloor ook drie minuten.

Thierry Neuville: “Een dag om te vergeten, de auto had sinds deze ochtend al heel veel problemen. Het is een puinhoop.”

In de stand na KP4 leidt Kalle Rovanperä, voor Ott Tänak met 3,8 seconden en 7,5 seconden bonus op de Fransman Sébastien Ogier.