Home > #Hoofdnieuws > F1 Monza: Bottas nipt voor Hamilton in de kwalificatie

F1 Monza: Bottas nipt voor Hamilton in de kwalificatie

De kwalificatie werd voor een tweede maal dit seizoen verreden op vrijdag. Deze is bepalend voor de startopstelling van de sprintrace op zaterdag. Het is Valtteri Bottas (Mercedes) die deze tweede sprint als eerste zal mogen starten, vlak voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton en rivaal Max Verstappen (Red Bull). Bottas zal zondag wel als laatste vertrekken in de GP van Italië zelf na een vierde wissel van de aandrijflijn.

(Foto: © facebook – Valtteri Bottas)

Na veel gedrum voor de ideale positie op de baan waren het Latifi (Williams), Tsunoda (Alpha Tauri), Schumacher (Haas), Kubica (Alfa Romeo) en Mazepin (Haas) die geëlimineerd werden in de eerste kwalificatiesessie. Tsunoda zijn tijd werd afgenomen nadat hij te ruim uit de Parabolica kwam waardoor George Russell wel doorging naar de tweede sessie.

De beide Aston Martin van Vettel en Stroll samen met beide Alpine bolides van Alonso en Ocon konden zich niet plaatsen in de top tien en zagen we niet terug in de laatste sessie. Eveneens Russell in de Williams kwam niet verder dan een vijftiende tijd. Beide Ferrari piloten en Perez (Red Bull) gingen op het nippertje door naar de laatste deel van de kwalificatie.

Hamilton (Mercedes) toonde al zeer sterk te zijn in de vrije training, het is echter zijn teamgenoot Valtteri Bottas die de snelste tijd reed en de sprintrace van op de pole positie zal mogen starten. Hij was met een tijd van 1’19″555 maar liefst 0,096 seconden sneller dan zijn teamgenoot. Max Verstappen werd derde. De top tien werd verder aangevuld door beide McLaren van Norris en Ricciardo, Gasly (Alpha Tauri), beide Ferrari van Sainz en Leclerc, Perez (Red Bull) en tot slot Giovinazzi.

De sprintrace zal plaatsvinden op zaterdag om 16u30. De hoofdrace vindt plaats op zondag om 15u.