Home > Rally > Divers > Criterium Omloop: Nicky Thijs op P6 in Roeselare ondanks problemen

Criterium Omloop: Nicky Thijs op P6 in Roeselare ondanks problemen

Afgelopen zaterdag 4 september trok Nicky Thijs op pad voor de tweede Criterium-manche van 2021 in en rond Roeselare. Omdat vaste co Kevin Umans niet kon navigeren, maakte Nicky als debutant in Roeselare gebruik van gelegenheidsco Eddy Smeets die reeds een tiental keer actief was in de Omloop van Vlaanderen. Het duo leek af te stevenen op een mooie podiumplaats maar diverse problemen en een lekke band beslisten daar anders over.

(persbericht)

De Criterium-rijders kregen de lange KP Passendale (26 km) als eerste voor de wielen geschoven. Na een vlotte start lieten de remmen het halfweg de KP ineens afweten. Na een behoorlijk warm momentje werd iets meer op reserve gereden wat resulteerde in een 6de tijd op de openingsproef. Ondanks geen vol vertrouwen in de remmen en het nodige pompen, werd de eerste lus afgesloten met een derde en een vijfde tijd in het Criterium. De tweede tijd op KP Beveren bracht het duo ook naar een mooie P2 in de tussenstand na de eerste boucle. Op service aangekomen werd duidelijk dat de pas gereviseerde achterste schokbrekers lekten. Dat was meteen een verklaring voor het soms plotse overstuur van de E36. Enige voorzichtigheid voor de tweede ronde was aangewezen gezien al deze technische issues maar Thijs-Smeets waren toch vastbesloten op die podiumplaats te behouden tot… de tweede passage op KP Passendale.

Op de langste KP sloeg weeral het noodlot toe met een onverklaarbare lekke band en een tijdverlies van bijna 3 minuten. Meteen zakte het gelegenheidsduo weg tot P9 en konden ze de podiumambities en een goed resultaat voor het kampioenschap opbergen. Na een beetje rekenwerk werd nog wat tijd goed gemaakt op naaste concurrenten. Met derde tijden op de twee laatste KP’s sprongen Thijs-Smeets alsnog naar P6, tevreden dat er een finish behaald werd in moeilijke omstandigheden maar toch een beetje ontgoocheld omdat er zeker méér ingezeten had …

Maar quiters never win and winners never quit: in de East Belgian Rally eind september zal Nicky Thijs Rallysport opnieuw mee strijden in de volgende Criterium-manche. Met bijzondere dank aan alle sponsors, het serviceteam en de trouwe supporters van Rallysport Nicky Thijs.