Home > Circuit > TCR Europe: een terugblik op het weekend van Nicolas Baert

TCR Europe: een terugblik op het weekend van Nicolas Baert

(Persbericht – Foto: © TCR Europe)

Nicolas Baert, onze Belgische vertegenwoordiger in de TCR Europe, heeft dit weekend op de Nürburgring laten zien dat hij uit het goede autosport-hout gesneden is. Op een omloop waar hijzelf heeft moet zoeken naar het
goede niveau en waar de Audi RS3 LMS het niet makkelijk had, sloot hij de tweede race met een verdienstelijke achtste plaats af. Baert blijft zich handhaven in de top 10 van het kampioenschap en maakt zich nu op voor de laatste twee weekends van het seizoen, in volgorde Monza en Barcelona.

François Verbist (Teammanager Comtoyou Racing): “In TCR Europe racen wij nog met de vorige generatie van de schitterende Audi RS3 LMS, wat nu toch begint te wegen. De auto heeft het wat moeilijk, zeker op zo’n technische piste als deze, met de nieuwere auto’s. Je merkt dat onder meer bij het uit accelereren en dan gaan er toch wel wat tienden van een seconde verloren. In 2022 zullen wij ook in TCR Europe met de nieuwe generatie van de Audi TCR racen.”

In de eerste wedstrijd werd Nicolas Baert veertiende, na een moeilijke race, goed nog voor een paar punten.

Nicolas Baert: “Dit is een moeilijke omloop en ik moet eerlijk toegeven dat ik hier iets meer tijd nodig heb om echt het onderste uit de kan te halen dan op veel andere omlopen, maar ik maak progressie en dat is belangrijk. Op zondag wil ik absoluut beter doen en mijn ware potentieel tonen.”

Op zondag leverde Nicolas Baert een paar mooie gevechten, typisch voor de spectaculaire klasse die TCR Europe is. Baert klom op in het klassement en tikte uiteindelijk als achtste aan, een goed resultaat, dat enkel het resultaat kon zijn van een goed aanpak door de rijder en een gedegen samenwerking met zijn technische crew van Comtoyou Racing.

“Ik ben tevreden van mijn wedstrijd op zondag, die echt een hele stap voorwaarts was tegenover zaterdag en ik ben echt gemotiveerd om tijdens de slotfase van het kampioenschap nog eens alles uit de kast te halen en voor het podium te vechten.”

De volgende meeting, de zesde van zeven, staat op het menu op 25 en 26 oktober op de omloop van de Monza. En uiteraard zien we daar zonder twijfel nog meer spectaculaire toerwagenraces!