Home > #Hoofdnieuws > F1: Bottas naar Alfa Romeo Racing

F1: Bottas naar Alfa Romeo Racing

Valtteri Bottas tekent een meerjarige overeenkomst met Alfa Romeo Racing ORLEN met aanvang in 2022. Bottas, negenvoudig Grand Prix-winnaar, maakt zijn overstap van Mercedes naar Alfa net bij de cruciale overgang naar het nieuwe tijdperk van de Formule 1, met ingrijpende reglementaire veranderingen die een unieke kans bieden om de waardeverhoudingen te wijzigen.

Valtteri Bottas, geboren in Nastola, Finland, op 28 augustus 1989, heeft een indrukwekkende carrière in de in de autosport achter de rug. Hij werd in 2008 de tweede rijder die in hetzelfde jaar zowel de Formule Renault Eurocup als de Formule Renault Northern European Cup won, en in 2009 en 2010 won hij de Masters of Formula 3 – de eerste rijder die een dubbel triomf in zijn carrière heeft behaald. Na een promotie naar de GP3 Series won Valtteri vier races en pakte hij de titel, waarmee hij liet zien dat hij klaar was voor de F1.

Zijn debuut in de Formule 1 vond plaats in 2013 bij Williams, waar de Fin zich ontpopte tot een van de grootste talenten in de sport, alvorens hij in 2017 promoveerde naar Mercedes. Daar zou de Fin een cruciale rol spelen bij het veiligstellen van vier constructeurstitels. In 2017 won hij zijn eerste race in Sotsji en voegde nog eens acht eerste plaatsen toe aan zijn palmares, naast een totaal van 54 podiumplaatsen voor het team uit Brackley.

Negen overwinningen, 17 poleposities en 63 podiums, dat zijn de cijfers van Bottas in de F1, de runner-up van het wereldkampioenschap in 2019 en 2020. Volgend jaar begint een nieuwe bladzijde voor het talent uit Nastola. Met Alfa Romeo Racing ORLEN kan Valtteri zijn ervaring gebruiken om het team te helpen op te klimmen in de rangschikking. Met de nieuwe reglementen die voor een grote reset in de sport zorgen, is er voor team en coureur de kans om samen een nieuw, succesvol verhaal te schrijven.

Negen overwinningen, 17 pole positions en 63 podiums zijn een sterke introductie voor Valtteri, de runner-up van het wereldkampioenschap in 2019 en 2020. Volgend jaar begint een nieuwe bladzijde voor het talent uit Nastola. Met Alfa Romeo Racing ORLEN kan Valtteri zijn ervaring in de competitieve kant van de Formule 1 gebruiken om het team te helpen op te klimmen in de rangschikking. Met de nieuwe reglementen die voor een grote reset in de sport zorgen, is er voor team en coureur de kans om samen een nieuw, succesvol verhaal te schrijven.

Valtteri Bottas: “Een nieuw hoofdstuk in mijn racecarrière breekt aan. Alfa Romeo is een merk dat geen introductie nodig heeft. Ze hebben een aantal fantastische pagina’s uit de Formule 1-geschiedenis geschreven en het zal een eer zijn om dit merk te vertegenwoordigen. Het potentieel van het team in Hinwil is duidelijk en ik verheug me op de kans om het team naar een hogere positie op de grid te loodsen, zeker nu de nieuwe reglementen in 2022 het team de kans geven om een sprong voorwaarts te maken qua prestaties. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat het team in mij heeft gesteld en ik kan niet wachten om hun vertrouwen terug te betalen.