Home > #Hoofdnieuws > GT4 Nürburgring: titels zo goed als allemaal verdeeld, mooi weekend voor SRT

GT4 Nürburgring: titels zo goed als allemaal verdeeld, mooi weekend voor SRT

In het Europese GT4-kampioenschap zijn de voornaamste beslissingen dit weekend gevallen. Op de Nürburgring verzekerden Fabien Michal en Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi) zich al op zaterdag van de titel in Pro/Am, terwijl Charlie Fagg en Bailey Voisin (United Autosports McLaren) zo goed als kampioen zijn in de Silver-klasse, na een dramatisch slecht weekend voor het Belgische duo Stéphane Lémeret en Antoine Potty. United Autosports McLaren is wel al kampioen bij de teams in Silver. SRT is in Pro/Am dan weer goed op weg om zowel bij de rijders als de teams vicekampioen in Pro/Am te worden.

De algemene zege in de eerste race van de GT4 European Series op de Nürburgring was voor de Team Zakspeed Mercedes-AMG van Theo Nouet en Jan Marschalkowski, maar zij scoorden als gastrijders geen punten voor het kampioenschap. De volle buit in ‘Silver’ was dus voor de leiders in het kampioenschap, Charlie Fagg en Bailey Voisin. Gezien de vroege problemen van de Toyota van Stéphane Lémeret en Antoine Potty, bedroeg de kloof na de eerste race meteen 26 punten in het voordeel van het duo in de McLaren. In Pro/Am waren zege en titel voor Fabien Michal en Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi), terwijl Luca Bosco in de groene SRT Mercedes AMG, opnieuw in het gezelschap van Maxime Soulet, voor de vijfde opeenvolgende maal op het podium stond. De jonge Italiaan en onze landgenoot werden derde, nipt voor de tweede Mercedes van het Belgische team, van het duo Kranz-Knoll. Paul Theysgens tot slot werd derde in ‘Am’ aan het stuur van de Street Art Racing Aston Martin.

McLaren oppermachtig op zondag

Op zondag moesten de deelnemers in GT4 al vroeg aan de bak, maar dat belette United Autosports niet om de dubbel te behalen in de tweede afspraak, met Gus Bowers en Dean Macdonald voor hun teamgenoten Fagg-Voisin. Die laatsten hebben aan vijf punten in Barcelona genoeg om kampioen te worden. In Pro/Am won Allied Racing Porsche de strijd, met SRT op vier en vijf. SRT blijft zo tweede in de stand bij de teams en Luca Bosco heeft een reële kans om vicekampioen te worden in Pro/Am. Paul Theysgens reed een mooie race, maar zijn teamgenoot Pascal Bachmann gaf een tweede podium in extremis uit handen.