Home > Circuit > F3 Zandvoort: Hauger met beslissende stap naar titel

F3 Zandvoort: Hauger met beslissende stap naar titel

De hoofdrace voor de FIA Formule 3 op Zandvoort werd een succes over de hele lijn voor de Noor Dennis Hauger.

foto: (c) Dutch Photo Agency

De Prema rijder blokte vanop pole de binnenlijn af voor David Schumacher aan Tarzan en koos daarna het hazenpad. Het was Victor Martins (MP Motorsport) die de punten en de zege broodnodig had om zijn titelkansen open te houden, maar hij zat da hele race vast achter de Trident van Schumacher. Met nog drie rondes te gaan mispakte hij zich bij het ingaan van de banking en tikte Schumacher aan. Het gevolg: virtual safety car, tien seconden straftijd en een tiende plaats voor Martins, die zijn titelkansen daarmee zag verdwijnen.

Op het podium mocht naast winnaar Hauger de andere Trident rijder klimmen, Clement Novalak, die een goede zaak doet in de tussenstand voor het kampioenschap. De Rus Alexander Smolyar (ART) werd derde. Onze landgenoot Amaury Cordeel lukte met de Campos deze keer een bemoedigende 12de plaats, wel buiten de puntenzone.

Hauger verlaat Zandvoort met het maximum van de punten op deze zondag, 27 eenheden. Hij zet daarmee een quasi beslissende stap richting titel. Met enkel nog de drie races op Sotsji, en bijgevolg nog 65 punten te verdienen, leidt Hauger met 193 punten. Jack Doohan (vandaag vierde) volgt met 150 punten, voor Novalak (122). Beide rijders hebben nog een kans op de titel, mits Hauger in Rusland in de problemen zou geraken. Martins en Vesti, staan beiden met 117punten en hebben een mirakel nodig.