Home > #Hoofdnieuws > F3 Zandvoort: Amaury Cordeel op pole voor race 1

F3 Zandvoort: Amaury Cordeel op pole voor race 1

Met een twaalfde tijd in de kwalificaties van de F3 in Zandvoort, verzekerde de Belgische rookie in de F3, Amaury Cordeel zich van de polepositie voor de eerste race van morgen, zaterdag. Cordeel, die het dit seizoen niet altijd even makkelijk had, heeft zo een mooie kans op zijn eerste punten in het FIA F3-kampioenschap.

Foto: © Dutch Photo Agency

Amaury Cordeel was dan ook zeer tevreden met het resultaat: “Ik ben erg gelukkig met deze pole, maar er zat nog meer in. Ik kan nog iets sneller, dat perfecte rondje zat er nog niet helemaal in. Het is echter zeer motiverend na een zeer moeilijk weekend op eigen bodem vorig weekend en dit is wat we allemaal, het team, de partners en ik nodig hadden. Ik wil uiteraard nu ook een mooi resultaat tijdens de race neerzetten.” Race 2 start met de omgekeerde top 12 van race, voor race 3 zien we Cordeel dan als twaalfde vertrekken.

Kampioenschapsleider Dennis Hauger (Prema) pakte in de slotminuten nog de pole voor de hoofdrace op zondag (race 3). Hij was sneller dan David Schumacher (Trident). Victor Martins haalde nog een derde plaats voor de lokale helden van MP Motorsports.