Home > #Hoofdnieuws > F1- Iceman bezig aan afscheidstournée

F1- Iceman bezig aan afscheidstournée

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het officieel: Kimi Räikkönen verlaat de Formule 1 aan het eind van het jaar. De Fin, die momenteel 342 Grands Prix in de discipline telt, maakte het nieuws bekend op zijn sociale netwerken.

Iceman begon zijn carrière in 2001 bij Sauber en racete voor McLaren, Ferrari en Lotus voordat hij in 2019 terugkeerde naar Sauber, op hetzelfde moment dat het Zwitserse team Alfa Romeo als nieuwe naam kreeg. De wereldkampioen F1 van 2007 met Ferrari, won zijn laatste F1-race met een Ferrari in Austin in 2018. Charismatisch, maar tevens bekend om zijn onconventionele temperament, zal hij door menigeen gemist worden.

Daar ga je. Dit wordt mijn laatste seizoen in de Formule 1“, vertelde Räikkönen. “Het was een beslissing die ik afgelopen winter heb genomen. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar na dit seizoen is het tijd voor nieuwe dingen.”

Ook al is het seizoen nog aan de gang, ik wil mijn familie, al mijn teams, iedereen die betrokken is geweest bij mijn autosportcarrière, en vooral jullie, de geweldige fans die me al die tijd hebben aangemoedigd, bedanken.”

De pensionering van Räikkönen zal naar verwachting de transfermarkt openbreken, met Valtteri Bottas als koploper om hem op te volgen bij Alfa Romeo. Na een teleurstellend seizoen bij Mercedes zou Bottas zijn plaats dan weer afstaan ​​aan George Russell. Het valt nog af te wachten wat Alfa Romeo met Antonio Giovinazzi gaat doen, de Italiaan wordt bedreigd door Nyck De Vries, Mick Schumacher en Théo Pourchaire.