Home > #Hoofdnieuws > GT World Brands-Hatch: McLaren en Mercedes op pole

GT World Brands-Hatch: McLaren en Mercedes op pole

In Brands-Hatch zijn de kwalificaties verreden van de voorlaatste meeting van de GT World Sprint Cup, met een pole voor Ben Barnicoat voor de eerste wedstrijd en Raffaele Marciello voor de tweede. Het WRT-duo Weerts-Vanthoor werd tweemaal derde.

In de eerste sessie was de Jota-rijder Barnicoat in zijn McLaren sneller dan Timo Boguslaskiy (AKKA ASP Mercedes) met een verschil van amper 64 honderdsten. Charles Weerts (WRT Audi), samen met Dries Vanthoor leider in het kampioenschap, zette op acht duizendsten van de Mercedes de derde tijd neer. Ulysse De Pauw zag zijn teamgenoot Jean-Pierre Alexandre de zevende tijd neerzetten in de CMR Bentley. Louis Machiels werd tweede in Pro/Am met de AF Corse Ferrari.

In de tweede sessie, voor de tweede race, ging de beste chrono naar Raffaele Marciello (AKKA ASP), voor zijn merkgenoot van Toksport WRT, Maro Engel. Dries Vanthoor werd derde. De zevende startlijn is Belgisch, met Fred Vervisch (Audi) naast Ulysse De Pauw (Bentley). Andrea Bertolini zette de Ferrari die hij deelt met Louis Machiels op pole in Pro/Am.

De races starten morgen om 12u00 en 16u45 onze tijd.