Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Toyota vooraan in eerste vrije sessie

Le Mans 24: Toyota vooraan in eerste vrije sessie

De eerste vrije trainingen van de 89ste editie van de 24 uur van Le Mans, met een snelste tijd voor de #7 Toyota Lopez-Conway-Kobayashi, voor de #36 Alpine van Negrao-Lapierre-Vaxiviere, toonden meteen aan hoe spannend deze editie kan worden. De snelste LMP2, de #22 Oreca 07 van United Autosports van Hanson-Sherer-Albuquerque was bovendien vierde op amper één tiende van de snelste tijd algemeen.

Foto: © Brecht Decancq

Het verschil tussen de Hypercars en de LMP2’s is dus inderdaad niet groot, met achter de snelste Toyota, de Alpine en de tweede Toyota GR010 volgden meteen twee LMP2’s op minder dan een seconde. Ook de #26 G-Drive Aurus 01 was dus vooraan te vinden. Op plaats acht, achter de beide Glickenhaus vinden we de Jota Oreca van Stoffel Vandoorne. Tom Cloet werd 31ste algemeen in zijn Eurasia Ligier. WRT was goed voor de vierde en achtste tijd in LMP2.

In GT was het Ferrari (#52) voor Corvette (#64), terwijl in GTE Am Porsche (#56) de toon aangaf. Laurens Vanthoor (Porsche) en Dries Vanthoor-Maxime Martin (Porsche) klokten de vijfde en zesde tijd. Alessio Picariello (Porsche) zette de vierde tijd neer in ‘AM’, de Ferrari van Sarah Bovy was goed voor de 15de tijd.

Tussen 19u00 en 20u00 worden de zes gelukkigen per klasse bepaald die morgen voor de Hyperpole strijden.