Home > Circuit > BELCAR Zolder: dubbel zoveel actie voor Belgium Racing

BELCAR Zolder: dubbel zoveel actie voor Belgium Racing

(foto: © Belgium Racing)

Nadat de vorige manche van de Belcar Series in Spa letterlijk in het water viel werd er een extra race in Zolder ingepland. Naast hun reeds voorziene race op zondag zal ook zaterdag geracet worden tijdens de Zolder Historic GP. Belgium Racing is hier alom vertegenwoordigd en zet drie wagens in.

De teleurstelling was groot na de afgelasting van de race in Spa voor teameigenaar Patric Derdaele. De schade was te groot om te kunnen racen dat weekend en de overvolle kalender van het Ardens circuit maakt het onmogelijk om nog een weekend in te plannen. De organisator besloot zo een extra race in te rijden tijdens de Zolder Historic GP.
“Twee uithoudingsraces dus op evenveel dagen, wat ons op organisatorisch vlak enkele extra uitdagingen stelt.” stelt Derdaele. Belgium Racing staat momenteel aan de leiding van het kampioenschap. In aanloop naar de 24 uur van Zolder wil het team de voorsprong enkel maar vergroten.

Zowel op zaterdag als op zondag zal er een race van 125 minuten plaatsvinden. “Op technisch vlak mag dat in theorie geen probleem vormen.” stelt Jan Gabriëls, teamchef van Belgium Racing. Hij merkt op dat de race op zaterdag van minstens even groot belang is als de race op zondag. De wagen moet daar ongehavend uitkomen gezien er geen testmogelijkheden meer zijn voor de race op zondag. “Dat zal van onze rijders dus wat extra discipline vergen, al doet dat zeker geen afbreuk aan onze ambities. We wonnen dit seizoen elke race en we willen ook dit weekend podiumplaatsen pakken.” sluit Gabriëls af.

Ook Program Manager, Marc Goossens, is ambitieus. “Als regerend kampioen en twee zeges op evenveel verreden races, moet je mikken op de grootste beker.” stelt Goossens. Echter merkt hij ook op dat zaterdag schade beperkend opgetreden dient te worden. Het weer is tevens ook een mogelijke factor volgens de ervaren piloot.

De opstelling van Belgium Racing dit weekend is als volgend:
De #97 Porsche is voor de broers Wauters, waar Kris zijn broer Koen zal vervoegen.
De #98 Porsche en #99 Porsche blijft ongewijzigd met het duo Glenn Paenen/Jan Oom en Dylan Derdaele/Nicolas Saelens in die volgorde verdeeld over beide wagens.

Het weekend start op zaterdagvoormiddag, met een vrije training om 09u05 gevolg door een kwalificatiesessie om 10u55. De eerste race wordt op zaterdag verreden om 15u35, terwijl de tweede race op zondag om 14u30 zal aanvangen.

You may also like
BMW M2 CS Racing Cup Benelux: Joeri Janssens en Steven Brams zetten samenwerking met Belgium Racing verder
American Festival Zolder: Belcar en Belcar Historic in beeld gebracht door onze fotografen
Zolder 24 – 6H: strijd tussen prototypes vooraan
Zolder 24: de handtekeningensessie door de lens van Joachim Cieters