Home > Circuit > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • F4 Italië (Imola) – Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing) was goed op weg in het Italiaanse Formule 4 kampioenschap. Hij haalde drie zeges op Imola op het einde van de maand juli, al verloor hij er wel ééntje toen hij werd gedeklasseerd (afwijkende montage van de distributieriem). Dat was dan weer goed nieuws voor zijn teamgenoot Nikita Bedrin die zo twee podia en een zege uit de brand sleepte. Onze landgenote Maya Weug reed haar Iron Lynx machine naar een respectievelijke 22ste, 14de en 25ste plaats. Bearman blijft in de tussenstand van het kampioenschap nog steeds aan de leiding, voor Fornaroli, Tramnitz en Sebastian Montoya.
  • F3 BRDC/GB3 – Het Britse Formule 3 kampioenschap veranderde van naam. dat gebeurde “met onmiddellijke ingang” en dus werd nog in de loop van dit op gang zijnde seizoen de Britse F3 plots… de GB3! Organisator MSV loopt daarmee in lijn met de wens van de FIA die de benaming “Formule 3” wil voorbehouden aan internationale series. De Britse “Formule 3” werd vroeger beschouwd als een van de meest prestigieuze eenzitterseries en leverde tal van vedetten rechtstreeks aan de F1 (Senna en Hakkinen bijvoorbeeld, om maar twee bekende namen te noemen). In 2014 werd een sabbatsjaar ingevoerd toen de serie leek dood te bloeden, vanaf 2016 nam de BRDC het over. Nu zal er worden ingezet op de nieuwe merknaam GB3. Meteen werd ook een nieuw Tatuus chassis aangekondigd, met de eigen benaming MSV-022, en Mountune zorgt voor een krachtigere versie van de motor, een atmosferische tweeliter, die van 230 naar 250 pk gaat.
  • GB3 (Snetterton en Silverstone) – Met twee podia en een zege werd Roman Bilinski (Arden) de sterke man van de eerste wedstrijd onder de vlag van “GB3”, gehouden op Snetterton twee weken geleden. Er was ook een zege voor Sebastian Alvarez (Hitech) en Oliver Bearman (Fortec) maakte een gastoptreden vanuit de Italiaanse F4 en pikte zijn overwinning mee. Vorig weekend was er dan een dubbele zege van Ayrton Simmons (Dittmann) op Silverstone en ook nog een overwinning voor kampioenschapsleider Zak O’Sullivan (Carlin). O’Sullivan blijft royaal leider let 399 punten voor de Australiër Christian Mansell (291) en Robert Faria (283).
  • F4 UK (Knockhill) – De Britse Formule 4 was vorig weekend dan weer aan de slag op het spectaculaire Schotse circuit van Knockhill. Matias Zagazeta (Argenti) won er tweemaal, McKenzy Cresswell (JHR) éénmaal. In het kampioenschap blijft Matthew Rees leider met 167 punten, voor James Hedley (162). Zagazeta (144) en Cresswell (131) komen wel dichterbij.
  • FRECA – De organisatoren van de Formula Regional European by Alpine schoven het circuit Ricardo Torno in Valencia en de datum van 26 september naar voren als vervanging van de afgelaste afspraak op de Nurburgring. Die was voorzien op 8 augustus maar werd niet gehouden als gevolg van de zware overstromingen in de Eifel. De Nurburgring doet dienst als interventiecentrum voor de hulp in de regio en de B&B en hotels zijn voorbehouden aan de slachtoffers van de ramp. De “Formula Regional” pakt de draad weer op in het weekend van 11 en 12 september op de Red Bull Ring.

foto: (c)premapowerteam/media