Home > Rally > BRC > BRC Ieper: Cracco wint BK Rally van Ieper

BRC Ieper: Cracco wint BK Rally van Ieper

Het venijn zat hem in de staart wat het BK Rally betrof in de Rally van Ieper. Het werd uiteindelijk Pieterjan Michiel Cracco op Skoda Fabia R5 die het haalde met meer dan een minuut voorsprong op de VW Polo van Vincent Verschueren.

Sébastien Bédoret reed met de Skoda Fabia R5 de pannen van het dak in de Westhoek. Op zondagochtend verhuisde de hele karavaan van het BK Rally net als het WRC naar de streek van Spa-Francorchamps. En daar keerden de kansen voor Sébastien Bédoret, die net iets te wijd ging en even de kant raakte op de tweede proef van de zondag, KP 18 op Francorchamps. en dat zorgde voor een defect in het differentieel waardoor hij verder moest op alleen maar voorwielaandrijving. Het kostte hem handenvol tijd en hij verloor de leiderspositie aan Pieterjan Michiel Cracco, in een gelijkaardige Skoda Fabia R5.

De Mevius wint op zondag maar Cracco pakt de eindzege

Het was echter Ghislain De Mevius die dan weer met zijn Skoda Fabia R5 de proeven domineerde op zondag. De Mevius was de snelste op de beide passages van Stavelot en op de proef van Francorchamps. Het was echter Cracco die kon controleren, aangezien Bédoret verder terug viel en Vincent Verschueren met de VW Polo naar de derde plaats schoof, zij het dan wel op meer dan een minuut van leider Cracco. Verschueren en Cracco mochten, samen met WRC3 leider Rossel en zijn Citroën C3 R5, nog wel hun kunnen tonen op de Powerstage. Rossel eindigde er voor Verschueren en voor Cracco, maar voor Pieterjan Michiel was de buit binnen: de eerste zege in het BK Rally, de tweede plaats in WRC3 en… de eerste punten in het Wereldkampioenschap Rally. Tijdens de Rally van Ieper deden maar twee Belgen beter: Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe! Sébastien Bédoret redde ondanks zijn pech nog een derde plaats en mocht mee op het nationale eindpodium.

Dit is een speciale overwinning. Ik wou dat vader hier nog was geweest. Hij overleed vorig jaar, maar ik ben er zeker van dat hij mij van daaarboven in het oog houdt!“, sprak een dolblije Cracco na de finish.

Vermelden we zeker nog de winst van Gilles Pyck, met de Renault Clio RS de beste in RC5 en in de Clio Trophy Belgium, terwijl Merlevede en Cloet wonnen in NCM met de Peugeot 208. Op al deze exploten komen we later nog terug.

BK Rally van Ieper
eindstand (onder voorbehoud)


1. Cracco-Vermeulen (Skoda Fabia R5 Evo)
2. Verschueren-Cuvelier (VW Polo GTI R5)
3. Bédoret-Gilbert (Skoda Fabia R5 Evo)
4. Casier-Vyncke (Ford Fiesta Mk II)
5. De Mevius-Jalet (Skoda Fabia R5 Evo)
6. De Cecco-Humblet (Skoda Fabia R5 Evo)
7. Munster-Louka (Hyundai NG i20 R5)
8. Princen-Kaspers (Citroën C3 R5)
9. Pyck-Dehouck (Skoda Fabia R5)
10. Hommes-Hommes (Skoda Fabia R5)