Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper: de Belgen aan het woord

WRC Ieper: de Belgen aan het woord

De Belgen doen het goed in de WRC-manche in Ieper en dan bedoelen we niet alleen Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe in hun Hyundai i20 WRC. Verder in de top 10 zitten nog drie Belgische crews, die vechten voor het podium in WRC3 en uiteraard de zege in de manche van het Belgian Rally Championship.

Vooraan voert het duo Bedoret-Gilbert (Skoda) beide klassementen aan, met net daarachter Cracco-Vermeulen (Skoda) en Verschueren-Cuvelier (VW Polo).

PJM Cracco: “Dit is misschien wel de rally van mijn leven tot dusver, maar ik probeer toch rustig te blijven, want morgen is er nog een dag. Tot dusver hebben we zuiver gereden en geen fouten gemaakt, wat het geheim hier is, zeker als je ziet wat er allemaal gebeurd is. Zelf heb ik de laatste maanden hard gewerkt om mijn mindere punten te verbeteren en dat is hier het resultaat van. Ik kijk erg naar morgen uit, maar zal toch blij zijn als het afgelopen is!

Vincent Verschueren: “We hebben wat pech gehad, met onder meer een slechte normtijd en de Polo is niet de makkelijkste wagen in deze omstandigheden. Er wordt hier diep gecoupeerd en dat ligt onze wagen niet echt, want de Polo wil laag bij de grond rijden en dat gaat dus niet als je zo diep moet insnijden. Misschien wordt het morgen anders met de circuitpassages, waar de eigenschappen van de Polo tot hun recht gaan komen.

Voor de drie Belgische crews zou een top 10 algemeen ook hun eerste WK-punten betekenen.