Home > Moto > MotoGP > MotoGP (Oostenrijk): opnieuw Jorge Martin op pole

MotoGP (Oostenrijk): opnieuw Jorge Martin op pole

Jorge Martin (Pramac Ducati) haalde op de Red Bull Ring de pole voor het tweede luik van de MotoGP dubbelafffiche in Oostenrijk. Meteen ook de tweede pole op rij en de tweede pole ooit in MotoGP voor de jonge rookie rijder.

foto: (c)motogp.com

Martin moest daarvoor wel passeren via de Q1 sessie en hield daarna in de laatste seconden van de beslissende Q2 de leider in het kampioenschap, Fabio Quartararo en zijn fabireks-Yamaha af. Francesco Bagnaia, met de fabrieks-Ducati start op de derde plaats, maar wel op de eerste startrij. Ondertussen werden de gesprekken in de paddock overheerst door het bericht dat Petronas vanaf volgend seizoen geen sposor meer zal zijn in MotoGP. Meteen was er ook ongerustheid over de toekomst van de door Petronas gesteunde teams in Moto2 en Moto3.

In Moto2 ging de pole naar Sam Lowes (Elf MarcVDS Racing), voor Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) en Ai Ogura (Honda Team Asia). Onze landgenoot Barry Baltus kwam niet over de horde van de Q1 en start morgen vanop een voorlaatste plaats.
In Moto3 tenslotte ging de beste startpositie naar Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team Husqvarna) voor Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse Honda) en Jeremy Alcoba (Indonesian Racing Gresini).