Home > Rally > BRC > BRC Ieper: Bédoret is de man van de zaterdag

BRC Ieper: Bédoret is de man van de zaterdag

De tweede dag van deze Ieperse WK rally is uiteraard ook dag 2 van de rally voor de tenoren van het BK. Sébastien Bédoret ontliep met de Skoda Fabia R5 alle valstrikken en schitterde in en om de kattenstad. Hij gaat zondag naar de omgeving van Francorchamps als leider van de “nationalen” en als leider van WRC3.

Bij de “nationalen” mocht Davy Vanneste met de Citroën C3 R5 op Hollebeke 2 de score openen in de namiddaglus. Maar Vanneste, met de straftijd die hij raapt voor zijn herstart op zaterdag, speelt uiteraard niet mee in de strijd om de ereplaatsen. Van wie ging de dreiging uit bij Bédoret? Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda), maar die wist amper een seconde terug te pakken op de lange proef van Hollebeke 2. Munster en de Hyundai, de snelsten op Dikkebus 2, Watou 2 en Mesen 2? Die speelden na hun uitstapje in de kant van gisteren niet meer mee voor de topposities. Bédoret controleerde ondertussen: derde op Hollebeke, tweede op Dikkebus, derde op Watou en een voorzichtige zesde tijd op Mesen. Hij diepte daarmee zijn voorsprong in het BK klassement verder uit, tot 23 seconden op Cracco en bijna 55 seconden op Verschueren. En ook Yohan Rossell zakte met de Citroën C3 R5 stukje bij beetje verder weg. Tiendes van een seconde, maar het telt uiteindelijk wel op. In het WRC3 klassement leidt Bédoret met 0,9 seconden op Rossel en met dus op 23 tellen op Cracco.

Het is fantastisch om in België een WK rally te kunnen rijden. Het gat met Yohan [Rossel] blijft klein en dus blijf ik pushen om de leiding te behouden. Maar de rally is nog lang en er kan nog veel gebeuren“, aldus Bédoret.

In het algemene klassement staat Bédoret zevende en heeft alvast uitzicht op punten in het wereldkampioenschap. Leuk voor op het curriculum later. Ook Cracco (negende algemeen) en Verschueren (tiende algemeen) kunnen zondag op de WK puntentabellen verschijnen als ze hun posities kunnen vasthouden. Gino Bux is en blijft met de Alpine A110 de leider bij de GT’s op een 19de plaats algemeen, voor merkgenoot Ragues. Gilles Pyck, 32ste algemeen, toonde zich vandaag opnieuw de beste in de Clio Trophy Belgium aan boord van zijn Renault Clio RS.

Buiten Pieter Tsjoen en Jimmy D’Hondt, die van de baan gingen, verloren we vandaag met mechanische panne ook nog Verbeke, Delplace Stampaert en… Bjorn Six, die met de BMW E30 M3 de befaamde “klasse NCM” leidde.

Top 10 (BK Rally) na dag 2:

  1. Bédoret-Gilbert (Skoda Fabia R5 Evo)
  2. Cracco-Vermeulen (Skoda Fabia R5 Evo)
  3. Verschueren-Cuvelier (VW Polo GTI R5)
  4. Casier-Vyncke (Ford Fiesta Mk II)
  5. De Cecco-Humblet (Skoda Fabia R5 Evo)
  6. De Mevius-Jalet (Skoda Fabia R5 Evo)
  7. Princen-Kaspers (Citroën C3 R5)
  8. Munster-Louka (Hyundai NG i20 R5)
  9. Bux-Leyh (Alpine A110)
    10.Pyck-Dehouck (Skoda Fabia R5)

Het schema voor morgen, zondag

KP17 Stavelot 1 |9,05 km| 08u30
KP18 Francorchamps 1 |11,21 km| 09u08
KP19 Stavelot 2 |9,05 km| 10u40
KP20 Power Stage Francorchamps |11,21 km| 12u18