Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper: Neuville openhartig net voor de start van de wedstrijd!

WRC Ieper: Neuville openhartig net voor de start van de wedstrijd!

Thierry Neuville konden we eerder al spreken, maar zo vlak voor de start van de wedstrijd in Ieper, had de vijfvoudige vicewereldkampioen nog even tijd voor de pers. Neuville was zoals steeds open in zijn antwoorden.

Laat het zeker droog blijven, niemand zit hier op regen te wachten”, luidde zijn eerste antwoord misschien enigszins verrassend. “De wegen zijn hier al glad genoeg en met aquaplaning op de snelle proeven en overal grachten langs de baan, wordt het dan echt extreem moeilijk. We hebben tijdens een test regen gehad en we verloren 1min40 op zeven kilometer…

Neuville toont zich ook ontgoocheld over de finish van de wedstrijd: “De proeven in de Ardennen zijn zeker niet de mooiste van de streek en dat is jammer. Er had veel meer ingezeten. Ook het circuit, dat leuk blijft voor het publiek, is voor de rijders niet echt de top van wat de streek te bieden heeft.

Ieper heeft hij ook veel zien veranderen doorheen de tijd: “Er is veel veranderd. Er is veel beton verdwenen en nieuw asfalt gelegd, maar we rijden nog steeds met een iets hogere wagenhoogte dan op de meeste wedstrijden op asfalt.”

Tot slot wie ziet Neuville als zijn grote tegenstanders? “Craig Breen zonder meer, maar ook Elfyn Evans en Adrien Fourmaux. Sébastien Ogier is altijd en overal goed, en ik denk dat we met die namen de winnaar kennen.