Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper: Grégoire Munster over 2021 en zijn ambities in Ieper

WRC Ieper: Grégoire Munster over 2021 en zijn ambities in Ieper

Voor het eerst in de geschiedenis van het WK rally, strijkt het wereldkampioenschap in ons land neer. Naast de WK-sterren zoals Thierry Neuville en Sébastien Ogier starten in Ieper ook een hele reeks Belgen, waaronder de jonge rallybelofte Grégoire Munster. Munster, student marketing aan de Mechelse hogeschool en Young Driver van Hyundai Motorsport, kijkt met heel veel verwondering naar het WK en wil in Ieper een visitekaartje afgeven.

Foto: © Joost Custers

Grégoire Munster (22) rijdt dit seizoen het EK en BK rally, maar wilde de WK-wedstrijd in eigen land voor geen geld ter wereld missen. “Uiteraard omdat het om het WK gaat en je je wil meten met de andere beloften, maar de wedstrijd is gewoonweg ook een proef van het Belgian Rally Championship of het BK Rally, wat één van onze twee objectieven dit seizoen is.

Munster rijdt zowel het EK als BK rally, maar kende een moeilijke start van het seizoen. “Klopt, in de eerste wedstrijd van het BK crashte ik, dat was mijn eigen fout en de drie wedstrijden van het EK waren op zich niet slecht, maar we kenden wat pech, onder meer tweemaal een lekke band en tijdens de laatste rally, in Rome, kozen we op de eerste dag niet de juiste afstelling. Nu goed, we vertrekken hier in Ieper met een schone lei en we willen laten zien wat we kunnen, zonder gekke dingen te doen. Ik ervaar alvast geen bijkomende stress. Een top 5 in R5 en een podium nationaal zou voor mij een droom zin!”

Als alles meezit zien we Munster in de Omloop van Vlaanderen, begin september, met de nieuwe Hyundai i20 Rally2, de wagen die vandaag in Ieper is voorgesteld.

De WK-rally in Ieper start vrijdagmiddag en eindigt twintig proeven later op het F1-circuit van Francorchamps.