Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper: de jongensdroom van Martijn Wydaeghe

WRC Ieper: de jongensdroom van Martijn Wydaeghe

Martijn Wydaeghe beleeft een jongensdroom. De geboren en getogen West-Vlaming start dit weekend, als corijder van Thierry Neuville, als één van de grote favorieten in de Belgische manche van het World Rally Championship. Wydaeghe, net geen 29, wordt soms nog wakker om zichzelf te overtuigen dat het geen droom is.

Foto: © Joost Custers

Ieper is de achtste afspraak van het WK Rally en bij de uitgesproken favorieten vinden we ook een West-Vlaming. Sinds begin dit jaar is Martijn Wydaeghe immers de corijder van Thierry Neuville, de vijfvoudige vicewereldkampioen. Neuville en Wydaeghe zijn het enige volledige Belgische team in het WK en aan boord van hun Hyundai i20 WRC mogen we hen zondag minstens op het podium verwachten.

Ik begrijp absoluut dat we als favorieten vertrekken”, lacht Wydaeghe in Ieper op de vooravond van de wedstrijd. “We hebben beide behoorlijk wat terreinkennis en dat in tegenstelling tot heel wat van onze concurrenten, op uitzondering van de Ier Craig Breen, onze teamgenoot bij Hyundai. Breen won hier in 2019, de laatste editie van de wedstrijd en kent het parcours dus ook heel goed. Zelf ken ik de streek uiteraard heel goed, ook omdat ik vaak ga fietsen. De Kemmelberg heeft geen geheimen meer voor me.

Geen extra druk

Wydaeghe is enorm blij om in Ieper naast Neuville te vertrekken. “Ik heb altijd gedroomd van het WK-rally en om als jonge Belg naast de grootste Belgische rallyrijder aller tijden te zitten, dat is een jongensdroom. In het begin van het seizoen werd ik ’s nachts nog vaak wakker en had ik even nodig om te beseffen dat het echt geen droom is. Dit is waar je als sportman naar streeft en ik zit nu op dat niveau. Uiteraard droom ik ook van een zege voor eigen publiek, maar daar kunnen we het zondag over hebben.”

Extra druk ervaart de man uit Izegem niet: “Neen, ik zie het als een extra motivatie om te presteren. In het begin van het seizoen had ik druk, om te presteren, omdat ik nogal onverwacht naast Neuville terecht kwam.”