Home > Moto > Internationaal > WorldSBK (Most): Razgatlioglu nadert op Rea

WorldSBK (Most): Razgatlioglu nadert op Rea

Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) en Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) werden de winnaars van de races op Most. Voor Loris Cresson werd het een weekend met veel mogelijkheden maar helaas zonder resultaat.

(foto: ©loriscresson84racing.com)

Toprak Razgatlioglu (met ook nog de superpole race) en Scott Redding haalden niet enkel waardevolle punten maar ondanks zijn 200ste podium in zijn carriére was het met een val en een derde plaats een eerder “matig weekend” voor de grote Superbike boeman Jonathan Rea en zijn Kawasaki. Jonathan Rea telt nog 266 punten en ziet Toprak Razgatlioglu naderen tot op 263 punten. Scott Redding is derde met 216 punten.

Cresson: “resultaat zegt niet alles”

Nadat hij zaterdag tijdens de openingsrace van de WorldSBK op het Autodrom Most in Tsjechië uit een puntenpositie was gecrasht, had onze landgenoot Loris Cresson gehoopt op meer bijval in de tweede race. Maar cijfers vertellen niet altijd het hele verhaal. Als een van de jongste deelnemers en in zijn debuutseizoen in het Superbike Wereldkampioenschap moet hij race per race vooruitgang boeken. Dat is het doel voor dit seizoen.
Zaterdag zetten we een grote stap vooruit maar op zondag was het een stuk moeilijker dan we hadden verwacht. De wijziging aangebracht voor de Superpole-race bracht geen beterschap, dus voor Race 2 zijn we teruggegaan naar de vorige setup. We boekten wat voortgang in tempo, maar we moeten beter kunnen doen en consistenter zijn als we snel zijn. Naarmate we de elektronica beter begrijpen, denk ik dat we verder vooruit kunnen gaan. Het was stom om dit weekend op zaterdag te crashen en geen punten te scoren, maar zo is het racen soms. Binnen twee weken is er Navarra, een nieuw circuit in het World Superbike.”, aldus Loris Cresson.