Home > #Hoofdnieuws > Autosport in de VS: winst voor Vanthoor, podium voor Denis Dupont

Autosport in de VS: winst voor Vanthoor, podium voor Denis Dupont

In de VS was er afgelopen nacht behoorlijk wat actie met wedstrijden van IMSA en IndyCar. Laurens Vanthoor won de GTD-klasse in Road America, één week na zijn vervelend ongeval in de paddock van Spa.

Foto: © Porsche

De zege algemeen in Road America was voor het Braziliaanse duo Felipe Nasr en Pipo Derani in een Cadillac van Action Express Racing. Harry Tincknell en Oliver Jarvis (Mazda) werden op anderhalve seconde tweede, voor Renger Van der Zande en Kevin Magnussen (Cadillac). In GTLM was de zege voor de WeatherTech Racing Porsche waarmee Laurens Vanthoor over twee weken in Le Mans actief zal zijn. Copper MacNeil en Matt Campbell zorgden voor de zege. Porsche won ook in GTD met Laurens Vanthoor en Zacharie Robichon.

Laurens Vanthoor was dan ook zeer tevreden: “De wagen was goed vanaf het begin en Zach maakte het mij erg makkelijk. Ik kon rustig uitrijden. We reden een sterke race zonder fouten. We zijn terug waar we wilden staan en spelen weer mee voor het kampioenschap.”

Eerder dit voorbije weekend had Denis Dupont in de Michelin Pilot Challenge ook in Road America, zijn eerste podium behaald en dat samen met Rory Van der Steur in een Hyundai Veloster.

IndyCar

In Nashville ging de zege in de manche van IndyCar naar de Zweed Marcus Ericsson (Ganassi). Hij haalde het voor zijn teamgenoot Scott Dixon en Andretti-rijder James Hinchcliffe. De jonge Spanjaard Alex Palou blijft leider in het kampioenschap.