Home > #Hoofdnieuws > DTM Zolder: ABT Audi domineert weinig opwindende race

DTM Zolder: ABT Audi domineert weinig opwindende race

De eerste wedstrijd van de DTM op Circuit Zolder werd een eerder strategische wedstrijd, met enkel in de beginfase wat opwinding. ABT Audi werd de grote winnaar met een dubbel voor Kelvin van der Linde en Mike Rockenfeller. Van der Linde doet bovendien een gouden zaak in het kampioenschap en loopt uit tot meer dan 30 punten. De enige rijder die er echt in sloeg, plaatsen op de piste goed te maken, was onze landgenoot Esteban Muth die in zijn Lamborghini knap zesde werd, zijn beste resultaat tot dusver.

Na een aanrijding in de eerste ronde, met onder meer Liam Lawson (AF Corse Ferrari) en Daniel Juncadella (Gruppe M Racing Mercedes), viel de race al snel in een definitieve plooi. Enkel het tijdstip van de respectieve pitstops veranderde nog iets aan de posities. Vooraan sloot Alex Albon (AF Corse Ferrari) zo aan bij Kelvin van der Linde en Mike Rockenfeller, maar bedreigen kon de ex-F1-rijder de beide Audi-tenoren niet. Audi, Audi en Ferrari dus naar het podium, noem het gerust een revanche voor Spa afgelopen week.

Muth aanvallend

Achter de top 3 vonden we een zevental wagens, waarvan Vincent Abril (HRT Mercedes) en Marco Wittmann (ROWE BMW) de plaatsen vier en vijf innamen, voor onze landgenoot Esteban Muth in zijn ‘Art Car’ T3 Motorsport Lamborghini. Muth maakte in de slotfase enkele plaatsen goed en was de enige rijder die echt aanvallend reed.

In de puntenstand doet van der Linde een enorm goede zaak, want zijn achtervolgers scoren amper tot geen punten. Morgen staat de tweede race van het Belgische weekend op het menu.